HER YER MOLOZ YIĞINI

Devrek’in en güzel yeşillik alanları, ormanlar ve mesire yerleri inşaat artıklarıyla dolmaya başladı.

Gündem - 2018-02-23 13:26:10

HER YER MOLOZ YIĞINI
Bu içerik 5582 kez okundu.

   

    -Yasemin ALTUN-

     Devrek’in en güzel yeşillik alanları, ormanlar ve mesire yerleri inşaat artıklarıyla dolmaya başladı. Bazı duyarsız vatandaşların bu hareketi, gelecek neslimiz için adeta kırmızı alarm vazifesi görüyor.

     Türkiye’nin hemen he yerinde görmeye alıştığımız moloz yığınları Devrek’te de kendini gösteriyor. Bostandüzü Mesire Alanı, Ağalar Mahallesi Mezarlık altı, Egemenlik Parkı Yolu, Devrek Çayı kenarları ve köylerimizin hemen hepsinde molozlar ormanlık alana ya da yeşillik alana atılıyor.

      İnşaat atıkları başta olmak üzere evsel atıklarını beklide doğanın en verimli olan bu alanlarına boşaltıp giden çevre düşmanı bazı insanlar,  gelecek nesillere karşı tehdit oluşturmaya devam ediyor. Piknikçilerin bıraktığı çöplere ormanlık alana dökülen molozlar da eklenince hem doğa kirletiliyor, hem de çok kötü bir görüntü ortaya çıkmış oluyor.

     Devrek’te bu duyarlılığın en güzel örneğini ise emekli eğitimci Halil Erkeç ortaya koydu. Erkeç, Devrek’in en ünlü mesire alanı olan Bostandüzü Mesire Alanı’nın yoluna sağlı sollu dökülen molozları bizlerle paylaştı.

     Erkeç şöyle konuştu: “Temizlik aileden başlar, sonra özgün eğitimle sürer. Okulda eğitim görecek çocuklarımız sonra yaygın eğitim ile bu bilinci almaları gerekiyor. Halkımızın yaygın eğitime ihtiyacı var. Her şeyi belediye veya resmi kurumlardan beklemeyelim. Bu görünenler insan kaynaklı bir kirlilik. Burada yiyip, içeceğiz sonra da çöpümüzü bırakıp gideceğiz, bu olmaz. Çöpümüzü de birlikte götürmeliyiz. Tabiat varlıklarının korunması engelleniyor. İllaki buralar bariyerlerle çevrilip tel örgü altına mı alınmalı? Buraya gizli kamera koymak gerekir. Her dakika denetim olamaz. Demek ki eğitim şart. Unutmayalım ki kirleten kirlenir.” 

 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

14:01 - Gündem

DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU

DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU

10:55 - Gündem

  BAŞKAN ULUPINAR SPORCULARLA İFTAR YAPTI

BAŞKAN ULUPINAR SPORCULARLA İFTAR YAPTI

10:16 - Gündem

 KAYMAKAM EVLİCE'DEN DESTEK İSTEDİLER

KAYMAKAM EVLİCE'DEN DESTEK İSTEDİLER

10:12 - Gündem

  REKORUNU MAZBATAYLA TESCİLLEDİ

REKORUNU MAZBATAYLA TESCİLLEDİ

16:36 - Gündem