KOCAMAN: TÜRKİYE BÜYÜK BİR ÜLKE ONLARIN OYUNUNU BOZMUŞTUR

Kocaman: Türkiye büyük bir ülkedir, onların oyununu bozmuştur

Gündem - 2018-08-19 20:20:11

KOCAMAN: TÜRKİYE BÜYÜK BİR ÜLKE ONLARIN OYUNUNU BOZMUŞTUR
Bu içerik 4089 kez okundu.

 

     -Yasemin ALTUN-

      29. Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali çerçevesinde düzenlenen, “Devrek’in Dünya’daki Ayak İzleri” konulu söyleşi Belediye Sinema Salonu’nda yapıldı.

     Panelde konuşmacı olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Ticaret Bakanlığı Başdanışmanı Cihat Alagöz, Tarihçi Yazar-Yapımcı Selman Kayabaşı, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Raziye Karakök yer alırken Gurbet Altay da paneli yönetti.

    Etkinliğe, Zonguldak Valisi Ahmet Çakır, Devrek Kaymakamı Mehmet Soylu, Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Devrek Kaymakamı Mehmet Soylu, Genel Maden İşçileri Genel Başkanı (GMİS) Ahmet Demirci, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Genel Sekreteri Hayrdi Bulazar, AKP Devrek İlçe Başkanı Serdar Kelebek, Devrek Belediye Meclisi Üyeleri Osman Erenoğlu, Zeki Kocaman, Bayram Çınar ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

     Panelde konuşan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Türkiye’deki son ekonomik sıkıntılardan kimsenin endişe etmemesi gerektiğini belirterek, ülkenin durumunun iyi olduğunu, ülkenin gayet iyiye gittiğini, söyledi.

     Kocaman, “Son zamanlarda ülkemiz üzerinde bir takım oyunlar oynanıyor. Ekonomik anlamda ülkemize karşı bir takım savaşlar açılmıştır. Şunu iyi bilmenizi istiyorum ki, bu halk, sizler ve bu ülkesini seven herkes bu oyunu bozmuştur. Türkiye büyük bir ülkedir, onların oyununu bozmuştur. İnanıyorum ki ülkemiz ilerleyen süreçte daha iyi bir noktada olacaktır. Yeter ki insanlarımız birlik ve beraberlik içinde olsun. Bu beraberlik de halkımızda vardır. bir de ülkemizin başına FETÖ terör örgütü bela oldu. Bunlarla da mücadelemiz aralıksız sürüyor.”diye konuştu.

      Ticaret Bakanlığı Başdanışmanı Cihat Alagöz de, Türkiye için yurtdışı kaynaklı bir çok spekülatif kara propaganda yapıldığını ve buna inanılymaması gerektiğini, belirtti.

      Alagöz şunları söyledi; “Değerli arkadaşlar ülke zor bir dönemden geçiyoruz. Yurtdışı kaynaklı bir çok spekülatif faaliyetler yürütülüyor. Birlik olmalıyız, beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Birlikte bereket ayrılık da azap vardır. bunların hepsi gelip geçicidir, bunlar moralinizi bozmasın. Bilmeniz gereken bir şey var, bu dönemde hazırlıklarını iyi yapıp geleceğini iyi kurgulayanlar, bilimsel metodlar uygulayanlar gelecekte inanın başarılı olacaktır. Para üretimin olduğu yerde harcanır. Devrek olarak üretime yönelik yatırımlar yapılmıyor diye dert yananlar var. Arazi yapımız buna elverişli değil ama Filyos’a yapılacak tüm yatırımlardan Devrek’te, Gökçebey de yararlanacaktır. Değerli arkadaşlar para, üretilen yerde değil yaşanılan yerde harcanır. Dolayısıyla para üretimin olduğu yerde dolanmaz tüketimin olduğu yerde dolanır. Filyos Projesi kapsamında üretime dayalı onlarca fabrika açılacak, bu insanlar parayı nerde harcayacaklar. İşte yaşanılan yerde Devrek’te harcayacaklar. Bunun için Devrek’te her şeye hazır olmalıdır”dedi.

     Tarihçi Yazar-Yapımcı Selman Kayabaşı da yaptığı konuşmada gençlere seslenerek, ülkelerini, bayrağını, milletini sevmeleri uyarısında bulundu.

     Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Raziye Karakök de konuşmasında, Avrupa’daki ırkçılığın her zaman olduğuna dikkati çekerek, Devrekli futbolcu Mesut Özil’in tavrının haklı olduğunu, söyledi.

    Karakök şunları söyledi, “Irkçı ve siyasi eleştirilerle hak etmediği bir tabloyla karşı karşıya kalan Mesut Özil'in yanındayız. Efendi kişiliğini üstün yeteneğiyle birleştirerek dünya futbolunda isminden söz ettiren Mesut Özil'in aldığı kararı sonuna kadar destekliyoruz.”

    Söyleşinin sonunda Vali Ahmet Çınar, Devrek Kaymakamı Mehmet Soylu ve Belediye Başkanı Mustafa Semerci konuşmacılara katılımları nedeniyle birer plaket sundu.

ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU

ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU

08:42 - Gündem

  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR

2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR

16:39 - Gündem

  MATEMATİĞİN DEHALARI DEVREK'TE TER DÖKTÜ

MATEMATİĞİN DEHALARI DEVREK'TE TER DÖKTÜ

17:11 - Gündem

 GELECEĞİN AŞÇILARI BÖLGE 2.'Sİ OLDU

GELECEĞİN AŞÇILARI BÖLGE 2.'Sİ OLDU

12:05 - Gündem

MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI

MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI

18:42 -