BAŞKAN SEMERCİ HAKKINDA 2. KEZ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Gündem - 2018-10-05 15:46:00

BAŞKAN SEMERCİ HAKKINDA 2. KEZ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK
Bu içerik 12622 kez okundu.

 

  -Yasemin Altun-

   Gazetemiz imtiyaz sahibi, gazeteci-mimar İbrahim Tığ, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, İmar İşleri Sorumlu Müdürü Sedat Kapucubaş ve müteahhit Semih Karagülmez hakkında 2.kez suçduyurusunda bulundu.

    Devrek Cumhuriyet Başsavcılığına giden Gazeteci-Mimar İbrahim Tığ, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Belediye İmar İşleri Müdürü Sedat Kapucubaş’ın “görevlerini kötüye kullandıkları, yasa ve yönetmeliklere aykırı hareket ettikleri, müteahhit kayırdıkları ve Karagülmez Müteahhit Şirketine haksız kazanç sağladıkları” ve Karagülmez Müteahhit Şirketinin de “haksız kazanç sağlama adına kamuyu kullandığı ve kamu mallarını belli bir çıkar amacıyla elde ettiği” gerekçesi ve iddiasıyla bu şahıslar hakkında suç duyurusunda bulundu.

     Devrek Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Büyükbaş’a bu şahışlar hakkında hazırladığı dilekçeyi ve belgeleri sunan İbrahim Tığ, “Devrek Belediyesinin başkanı, müdürü imar yasalarına aykırı olarak hareket etmişlerdir. Elinizi hangi yapıya atsanız altından mutlaka bir usülsüzlük çıkıyor.”dedi.

SOKAĞIN KALDIRILMASI İŞİ

     Tığ, Devrek Şehir İmar Planında var olan bir sokağın belediye tarafından bir müteahhitin kollanarak çıkarına kaldırıldığını, ifade etti. Tığ, şöyle konuştu:

“Devrek Şehir İmar Planında Yeni Mahallede bulunan (Mekekler Köyü) söz konusu 0/24 parselin içinde İmar revizyonu öncesinde Zonguldak-Ankara ana karayolunun yan servis yoluna bağlanan ve 12m. Genişlikte olan imar yolu geçmekte iken, İmar Revizyonu ile 0/24 parselin içinden geçen Zonguldak-Ankara ana karayolunun yan servis yoluna sorunsuzca giriş çıkış bağlantısını sağlayan 12m.lik 648 numaralı yolun 0/24 parsel içinden geçen kısmı tamamen kaldırarak 0/24 parselin bütünlüğü sağlanmış ve söz konusu 648 numaralı yolun güzergahı değiştirilerek rahat kullanım ve Zonguldak-Ankara ana karayolunun yan servis yoluna güvenli giriş çıkış (bağlantı) imkanı müteahhit çıkarına ortadan kaldırılmıştır.”

 

 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

14:01 - Gündem

DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU

DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU

10:55 - Gündem

  BAŞKAN ULUPINAR SPORCULARLA İFTAR YAPTI

BAŞKAN ULUPINAR SPORCULARLA İFTAR YAPTI

10:16 - Gündem

 KAYMAKAM EVLİCE'DEN DESTEK İSTEDİLER

KAYMAKAM EVLİCE'DEN DESTEK İSTEDİLER

10:12 - Gündem

  REKORUNU MAZBATAYLA TESCİLLEDİ

REKORUNU MAZBATAYLA TESCİLLEDİ

16:36 - Gündem