TÜBİTAK BİLİM ŞENLİĞİ’NE BEÜ DAMGASI

TUBİTAK 4007 Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında 17-18 Ekim tarihlerinde Devrek Çaydeğirmeni TOKİ İlkokulunda “Bilim ve Sanat Şenliği” düzenlendi.

Gündem - 2018-10-18 17:20:00

TÜBİTAK BİLİM ŞENLİĞİ’NE BEÜ DAMGASI
Bu içerik 4103 kez okundu.

 

   Milli Eğitim Bakanlığı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Çaydeğirmeni Belediyesi ortaklığında oluşturulan projenin açılışına Zonguldak İl Valisi Ahmet Çınar, Devrek İlçe Kaymakamı Tolga Polat, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, Çaydeğirmeni TOKİ İlkokulu Müdürü Ali Gedikoğlu, Jandarma Komutanı Üsteğmen Serkan Koparan, çok sayıda akademik personel, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

    Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan’ın açılış konuşmasının ardından Vali Çınar diğer protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini keserek projede emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

    Devrek Çaydeğirmeni TOKİ İlkokulu koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Bilim Şenliği projesi, 2018 yılında TÜBİTAK’ın desteklediği 120 projeden birisi olmayı başarırken, ilimizde şimdiye kadar desteklenen üçüncü proje oldu.

DEVREK, ÇAYCUMA VE GÖKÇEBEY MYO’DAN PROJEYE BÜYÜK KATKI

    Proje kapsamında toplamda 30 farklı atölye kurulurken Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu 9 öğretim görevlisi ve 9 atölye ile Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu  7 öğretim görevlisi ve 9 atölye ile, Gökçebey Mithat Çanakçı Meslek Yüksekokulu 2 öğretim görevlisi ve 2 atölye ile, Çaycuma Mimar Sinan Ortaokulu 1 atölye ile, Çaydeğirmeni ÇPAL 1 atölye ile, Devrek SCU Fen lisesi 1 atölye ile, TOKİ ilkokulu ise 10 atölye ile projeye katkıda bulundu. 

30 ATÖLYE AÇILDI

    Bilim Şenliğine öğrencilerin ilgisi oldukça memnun ediciyken bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki iletişimin kavratılması için sergi, atölye, laboratuvar çalışmaları, teknik bilim oyunları, yarışmalar gibi etkinlikler yoluyla öğrencilerin temel bilimsel olguları fark etmeleri amaçlandı. Bu kapsamda açılan 30 atölyede Öğr. Gör. Dr. Ferhat Şen “Hayvan ve Bitki Hücresinin İncelenmesi”, Öğr. Gör. Nazmiye Marım “Atık Yağları Farklı Renklerde ve Şekillerde Sabuna Dönüştürebilirim”, Öğr. Gör. Hale Kıycı “Çocuk İngilizce Atölyesi”, Öğr. Gör. Ferah Şavkar “Ebru Yapımı”, Öğr. Gör. Dilek Kaçar “Hidrojen Peroksitin Ayrışması”, Öğr. Gör. Emrah Öget “Gazetecilik”, Öğr. Gör. Şule Kıycı “Girişimci Çocuk Atölyesi”, Öğr. Gör. Eda Yürük “Programlama Çocuk İşi”, Öğr. Gör. Tamer Şevki Acuner “Programlama Çocuk Oyuncağı”, Öğr. Gör. Nevzat Olgun “Robot Kodlama Etkinlikleri”, Öğr. Gör. Emre Özgül “STEM Eğitimi Kapsamında Çocuklara Algoritmik Düşünce Becerilerinin Kazandırılması LEGO Atölye Çalışması”, Öğr. Gör. Tuğba Babaoğlu ve Öğr. Gör. Raşide Erdoğan “Beden Dili ile İletişim”, Öğr. Gör. Şuheda Basire Akça “Çiçeğimin Adı ne?”, Öğr. Gör. İsmail Taşcı “Drone Geliştirme Etkinlikleri”, Öğr. Gör. Fethiye Sağkan “Fışkıran Sabun Deneyi”, Öğr. Gör. Dr. İmge İhsane Özcan “Lavantadan Kolonyaya”, Öğr. Gör. Sinem Çolak “Mor Bulut”, Öğr. Gör. Nazmiye Özge Özdemir “Origami”, Öğr. Gör. Dr. İrem Uzunsoy “Plastik Süt/ Sütte Dans Eden Renkler”, Öğr. Gör. Erdal Kara “Soğuk Cam Boyama” ve öğretmenlerimiz Ömer Arda Uraz  “Zeka Oyunları”, Ersin Güney “”ATA Model Uçağım”, Yıldıray Alacalı “Deneylerle Fen”, Kübra Özge Özmekik Tığ “Renkli Bakteriler”,  Serkan Yıldırım “Yaşamdaki Ritmi Fark Ediyorum”, Evrim Bükrü “Drama”,  Mehmet Ali Öztürk “Baston Atölyesi”, Savaş Ören “Bocce ile Sosyalleşiyorum”, Hanife Özdin “Çocuk Hakları ve Kurgusal Duruşma”, Güner Türkman “Mancınık ve Araba Yapıyorum”  isimli atölyeleriyle tam bir bilim şöleni yaşattılar.

ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU

ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU

08:42 - Gündem

  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR

2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR

16:39 - Gündem

  MATEMATİĞİN DEHALARI DEVREK'TE TER DÖKTÜ

MATEMATİĞİN DEHALARI DEVREK'TE TER DÖKTÜ

17:11 - Gündem

 GELECEĞİN AŞÇILARI BÖLGE 2.'Sİ OLDU

GELECEĞİN AŞÇILARI BÖLGE 2.'Sİ OLDU

12:05 - Gündem

MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI

MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI

18:42 -