ZONGULDAK BAROSU 64. OLAĞAN GENEL KURULUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

Zonguldak Barosu 2018 yılı 64. Olağan Genel Kurulu birinci oturumunu Öğretmenevi büyük salonda gerçekleştirildi.

Gündem - 2018-10-20 17:39:08

ZONGULDAK BAROSU 64. OLAĞAN GENEL KURULUNU GERÇEKLEŞTİRDİ
Bu içerik 1745 kez okundu.

 

 Zonguldak Barosu 2018 yılı 64. Olağan Genel Kurulu birinci oturumunu Öğretmenevi büyük salonda gerçekleştirildi. Zonguldak Barosu 64. Olağan Genel Kurulu 20-21 Ekim tarihlerinde Öğretmenevi büyük salonda gerçekleştirildi.

Cumartesi günü yapılan ilk oturumda mevcut başkan Av. Özel Eroğlu, görev sürelerinde yaptıkları çalışmaları anlattı ardından avukatların görevlerini yaparken yaşadıkları sorunlara dikkat çekti. Genel Kurul raporların okunmasıyla devam etti.  Zonguldak Barosu Başkanı Özel Eroğlu: “Mesleğimizin yasama, yürütme, yargı ve halkımıza küçük ya da büyük etkileri olmaktadır. Öncelikli olarak yasama ve yürütme sorunlarına nasıl çözüm bulabiliriz, baro olarak neler yapmamız gerekir konularında şunları söylemek istiyorum; yasamanın görevine giren konuları mutlaka gündemde tutmak suretiyle veya Barolar Birliğine baskı yapmak suretiyle gerçekleşmesini sağlamak durumundayız. Öncelikle Anayasamızın 138 ve 160’ıncı maddeleri arasındaki 22 maddede devletin kurucu unsuru olan yargı düzenlenmiştir. Düzenlenen bu 22 yargı maddelerinin içinde savunmaya ilişkin bir kelime maalesef yoktur. Meslek alanlarımız devamlı daraltılmaktadır bunlar bürokrasinin önümüze koyduğu sorunlardır. Son yıllarda arabuluculuk, CMK, uzlaşma, hukukçu olmayan yargıçların hakim olabilmesi mesleğimizin alanını daraltan konulardır.

Yargının unsurlarının da bizi ilgilendiren çok önemli hususları var bunlara hakim, savcılar bir gurup bir gurupta avukatlar dersek hepimizin mesleğimizi etkileyen sorunları var. Yargıçların hangi sorunları var diyecek olursak; Türkiye’de yargıda en büyük sorun yargıçlardır. 4 bin tutuklu, üçte biri ihraç, yüzde 20’ye düşen bir yargı ve güven yüzdesi. Yargı göçmüş! Sonuç itibariyle bir FETÖ yapılanması ve perişan durum. Bu tablo içerisinde bizde görev yapmaya çalışıyoruz. Gelen hakimler son derece kıdemsiz, bilgisiz aralarında bilgili ve kıdemli olanlarda var ama genele baktığımızda durum bu vaziyette. Aşa yukarı yüzde 80’i devamlı bizle savaş halinde! Mevlana’nın bir sözü var, “Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır” biz bunlarla anlaşamıyoruz anlaşmamızda mümkün değil.’ Dedi Eroğlu’nun konuşması salonda bulunan avukatlar tarafından büyük alkış aldı.

MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI

MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI

18:42 -

ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET

ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET

11:48 - Gündem

 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

14:01 - Gündem

DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU

DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU

10:55 - Gündem

  BAŞKAN ULUPINAR SPORCULARLA İFTAR YAPTI

BAŞKAN ULUPINAR SPORCULARLA İFTAR YAPTI

10:16 - Gündem