Advert
Advert
Advert

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 104. YIL DÖNÜMÜ BEÜ’DE KUTLANDI

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 104. YIL DÖNÜMÜ BEÜ’DE KUTLANDI
Bu içerik 3175 kez okundu.
Advert

 

     18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde bir dizi etkinlikle kutlandı. 

     Gün boyunca devam eden etkinlikler kapsamında ilk olarak Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un torunu eğitimci yazar Selma Argon Ersoy ile ‘Çanakkale Destanı, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’ başlıklı bir söyleşi düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy’un yaşamından detayların paylaşıldığı söyleşide Argon’a gazeteci yazar Fatih Bayhan ve şair Ömer Faruk Arlı eşlik etti. Eğitimci yazar Selma Argon Ersoy aynı gün, Alaplı Meslek Yüksekokulu’nda da bir konferans verdi.

     Söyleşi sonrasında Üniversitemiz Farabi Camii’nde Çanakkale Şehitleri’nin ruhu Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar ile şad edildi.

    Öğleden sonra, Farabi Kampüsü Kapalı Spor Salonu’nda üniversitemiz Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından “Çanakkale Savaşları Canlandırma Gösterisi” yapıldı. Çanakkale savaşlarının canlandırıldığı etkinliğe, Vali Erdoğan Bektaş, Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Rektör Yardımcıları, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı. Gösterinin sonunda katılımcılara kapalı spor salonu önünde Kızılay Öğrenci topluluğu öğrencileri tarafından kurulan çadırda buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmek ikram edildi.

     Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyfullah Kara’nın verdiği ‘Çanakkale Ruhu’ başlıklı konferans ile devam etti. Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta Çanakkale Savaşı’nın manevi dinamiğine değinen Kara, bu savaşın 1. Dünya Savaşı cepheleri içinde önemli bir rolü olduğunu, burada kazanılan zaferin Milli Mücadele’ye özgüven aşıladığını ve bu ruh ile Milli Mücadele’nin de başarıyla sonuçlandığını vurguladı.  Kara, konuşmasında dönemin gazeteleri ve savaşa katılan komutanların hatıratından da anekdotlar paylaştı.

     İslam ve Türk İslam tarihinde üç Bedir Savaşı’nın yaşandığını söyleyen Prof. Dr. Kara, bunlardan birincisinin Hz. Peygamber’in müşriklere karşı kazandığı zafer, ikincisinin Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan’ın Bizans’a karşı kazandığı ve Anadolu’nun Türklere yeni yurt olmasını sağlayan Malazgirt Zaferi; üçüncüsünün de Çanakkale’de sergilenen Milli Mücadele ruhu ile kazanılan Çanakkale Zaferi olduğunun altını çizdi.  Prof. Dr. Seyfullah Kara, konuşmalarını, bütün bu zaferleri kazandıran ruhun, milletimizde var olduğu sürece, Anadolu topraklarının hiçbir güç tarafından işgal edilemeyeceğini söyleyerek noktaladı. Konferans, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel’in Prof. Dr. Seyfullah Kara’ya verdiği teşekkür belgesi ile sona erdi.

    Üniversitemizde son olarak  “18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Konseri” verildi. Devlet Konservatuarı Öğr. Gör. Cem Dertsiz şefliğinde,  Türk Halk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu tarafından akşam verilen konsere Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Rektör Yardımcıları, akademik idari personel ile öğrenciler katıldı. Dinleyenlerin birçok türküye eşlik ettiği ve Türk Halk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu’nu ayakta alkışladığı konser sonunda, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı Öğr. Gör. Cem Dertsiz’e teşekkür belgesi takdim etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR