BAŞKAN BOZKURT: ÖZCAN DEVREK’E HEP KAYBETTİRDİ

Devrek Belediye Başkanı ve CHP Devrek Belediye Başkan Adayı Çetin Bozkurt, İki kez belediye başkanlığı ve iki kez de milletvekilliği yapan Özcan Ulupınar’ın görev yaptığı dönemlerde Devrek’in kaybettiklerini açıkladı.

Gündem - 2024-03-25 12:53:05

BAŞKAN BOZKURT: ÖZCAN DEVREK’E HEP KAYBETTİRDİ
Bu içerik 1635 kez okundu.

   Devrek Belediye Başkanı ve CHP Devrek Belediye Başkan Adayı Çetin Bozkurt, İki kez belediye başkanlığı ve iki kez de milletvekilliği yapan Özcan Ulupınar’ın görev yaptığı dönemlerde Devrek’in kaybettiklerini açıkladı.

     Başkan Bozkurt, “Devrek, Özcan Ulupınar döneminde hep kaybetti” dedi. Bozkurt şöyle konuştu: “Ulupınar döneminde Devrek sadece taburu kaybetmedi ki!. Evet şu bilinen bir gerçek, Devrek’ten taburun kapanması / gitmesi Devrek ekonomisine büyük bir darbe vurdu. Dile kolay 28 Ağustos 2013 tarihinde Devrek 125. Er Eğitim Taburu safranbolu’ya 40 rutbeli ve 2 binin üzerinde askeriyle birlikte taşındı.

Özcan Ulupınar her konuşmasında kendi döneminde Devrek’e kamu binalarını yaptığını söylüyor da Devrek’in kaybettiklerinden söz etmiyor.”

Başkan Çetin Bozkurt, AK Parti iktidarı ve Özcan Ulupınar döneminde Devrek’in kayıplarını şöyle açıkladı:

     MR CiHAZI ÇAYCUMA’YA GİTTİ

     2015 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından Devrek Devlet Hastanesine tahsis edilen 4 önemli cihazın 2’si Ereğli, 1’i Zonguldak Hastanelerine verilirken, Devrek’e gelen MR Cihazı da bu aleti kullanacak personelin olmadığı gerekçesiyle Çaycuma’ya gönderildi. Ve halkımız MR çektirmek için hala Çaycuma Devlet Hastanesine gidiyor. Acı olan da halen Devrek Devlet Hastanesinde MR Cihazının olmayışıdır. Bu ayıp Özcan’ındır.

     KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ “BİRİM”E İNDİRİLDİ

     Devrek’te yıllardır Müdürlük olarak halkımıza hizmet veren Kadastro Müdürlüğü  2014 yılında “birim”e dönüştürüldü. 43 personeli olan kurum, birim yapılarak Zonguldak’a bağlandı ve 4 kişi çalışır oldu. Özcan bu konuda da uyudu!

      KARABÜK, BİR PROTOKOLLE DORUKHAN MEVKİİNİ BOLU’YA DEVRETTİ: ÖZCAN ULUPINAR UYUDU!

     22.10.2011 tarihinde Karabük Valiliği ile Bolu Valiliği arasında imzalanan bir protokolle, daha önce Karabük’ün Yenice ilçesi sınırlarında kalan ve idari olarak Devrek’e bağlı olan 4 bin 800 hektarlık ormanlık alan Zonguldak Valiliği devre dışı bırakılarak Bolu Valiliğine devredildi. Oysa; 06.03.2008 tarihinde Zonguldak ve Karabük illerinde oluşturulan heyetçe, 1995 yılında Karabük ilinde bırakılan 4 bin 800 hektarlık ormanlık alanın Devrek sınırlarına bırakılması için bir mutabakat zaptı imzalanmıştı. Bu zapta sahip çıkamadılar. Özcan uyudu!

     DÜZCE İL SINIRI

     Düzce il sınırı, Devrek’in Aşağı Aksu Yaylası’ndan ve Yeşilöz Köyü sınırlarından 20 km. daha Devrek sınırından içeri girildi.Ulupınar Devrek’in, Zonguldak’ın sınarlarına da sahip çıkamadı. Özcan uyudu!..

     EĞERCİ VE ÖZBAĞI KÖYE DÖNÜŞTÜ

     1958 yılında nahiye olan Eğerci’de, Devrek’in öz evladı, bakanımız Dr. Veysel Atasoy’un öncülüğünde 30 Aralık 1985'te belediye kuruldu. AKP iktidarı bu belediyeyi 2013 yılında kapattı ve beldeyi köye dönüştürdü. 2 Mayıs 1996 tarihinde belediye kurulan Özbağı belde ve belediyesi 2013 yılında kapatılarak köye dönüştürüldü. Bu iki beldenin köye dönüşmesinde de Özcan Ulupınar kayıtsız kaldı.

     2 ŞEFLİK ÇAYCUMA’YA VERİLDİ

     Devrek Orman İşletmesi Müdürlüğüne bağlı  Tefen ve Sarıgöl Şeflikleri, Çaycuma’da Orman İşletmesi Müdürlüğü kurulabilmesi için Çaycumaya verildi.

Bu işletmelerde 30’un üzerinde memur ve idareci çalışıyordu. Bu da Devrek için büyük kayıp. Özcan Devrek’e sahip çıkamadı!..

     HERGÜN KARABÜK VE BOLU’YA HASTA TAŞINIYOR

     Devrek Devlet Hastanesi’nde cihaz ve personel eksikliği nedeniyle insanımız hergün Karabük ve Bolu’daki sağlık kuruluşlarına gitmek zorunda kalıyor. Bu amaçla hergün Çaycuma her saat,Karabük’e 1, Bolu’ya 2 araç kaldırılıyor. Böylece hem halkımız eziyet çekiyor hem de ilçemiz ekonomisi kayba uğruyor. Oysa Özcan Ulupınar hastane yaptığıyla övünüyor ama bu hasta taşıma işleminin kendi döneminde başladığını unutuyor. Özcan uyudu!..

    DEVREK CEZAEVİ AÇILDI

    Kapanan taburun yerine cezaevi açılmayacağını belirten Özcan Ulupınar, polis meslek yüksek okulu, 4 yıllık fakülte ya da gardiyan okulu açılacağını açıklamıştı. Bunların hiçbiri olmadı. Hatırlatmak da yarar var; Özcan’ın söylediği her sözün tersi oldu.

     SOMA’YA VAR ZONGULDAK’A YOK

     13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da meydana gelen grizu faciasında 301 madencimiz yaşamını yitirdi. Ve hükümet bir yasa ile burada ölen maden işçilerimizi şehit ilan etti. CHP Zonguldak Milletvekilleri de aynı yasa kapsamına Zonguldak’ta yaşamını yitiren madencilerin de alınarak “şehit” sayılmasını istedi. Bunun için yasa teklifi verdi. Ancak bu yasa teklifine Meclis’te  “Red” oyu verenlerden birisi Özcan Ulupınar ve diğer iki AKP’li  Zonguldak Milletvekiliydi. Özcan Ulupınar maden işçilerimize ve şehit madencilerimize de ihanet etmiştir. Bu vebalin altından kalkamıyor, kalkamayacak da. Tüm maden şehitlerimizi saygıyla anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum. Özcan madencilerimizi de mağdur etti.

     DEVREK’TE YAŞANAN HEYELAN

     16 Temmuz 2015 tarihinde yaşanan heyelan nedeniyle 48 ev ağır hasar gördü ve 242 aile bu durumdan mağdur oldu.AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, “Heyelanzedelere konut yapacağız, mağdur etmeyeceğiz” dedi aradan 9 yıl geçti hala yapılmadı. Ama aynı Özcan Ulupınar bu kez de roman yurttaşlarımız için “Roman konutları” yapacağız vaadinde bulunuyor. Özcan halkımıza yalan vaatlerde bulunmayı kendine şiar edinmiş.

      BÜZ ŞANTİYESİNE SAHİP ÇIKAMADI

      İl Özel İdaresi Devrek bakımevi bünyesinde bulunan Büz şantiyesi Özcan Ulupınar döneminde lağvedildi. Sadece Devrek’in değil bütün Zonguldak’ın büz ihtiyacını karşılayan bu şantiyede çok sayıda personel çalışıyordu. Ulupınar bu şantiyeye de sahip çıkamadı. Özcan bu konuda da uyudu ve uyuttu!

    ARAÇ MUAYENE İSTASYONU

     Yine bunların döneminde söz verilen fakat bir türlü yapılmayan en büyük sorunlardan birisi de Devrek’e araç muayene istasyonu kurulmamasıdır.

Vatandaşlarımız tıpkı hastane konusunda olduğu gibi araç muayenesi için Bolu’ya, Gerede’ye, Kilimli’ye ve Ereğli’ye gitmek zorunda kalıyor ve gidiyor. İki dönem belediye başkanı, iki dönem de milletvekili seçilen Özcan Ulupınar, iktidar olmalarına rağmen TÜVTÜRK’e araç muayene istasyonu kurması için yer bulamamıştır. Araç muayene istasyonunu sahip çıkamayan Özcan, Devrek’e mi sahip çıkacak?

      AYRICA;

      Devrek’te bulunan Bölge Trafik İstasyonu’nun Bakacakkadı’ya, Devrek Askerlik Şubesi’nin de Çaycuma’ya taşınması gündemde, tüm halkımıza önemle hatırlatırız. Özcan’ın seçilmesi durumunda Devrek’in kaybedeceklerini de varın siz düşünün!. Ama BİZİM DÖNEMİMİZDE DEVREK KAZANDI, KAZANMAYA DA DEVAM EDECEK!

ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU

ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU

08:42 - Gündem

  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR

2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR

16:39 - Gündem

  MATEMATİĞİN DEHALARI DEVREK'TE TER DÖKTÜ

MATEMATİĞİN DEHALARI DEVREK'TE TER DÖKTÜ

17:11 - Gündem

 GELECEĞİN AŞÇILARI BÖLGE 2.'Sİ OLDU

GELECEĞİN AŞÇILARI BÖLGE 2.'Sİ OLDU

12:05 - Gündem

MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI

MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI

18:42 -