DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER

Devrek Bilim ve Sanat Merkezi, “Yılsonu Bilim ve Sanat Etkinlikleri” kapsamında müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Gündem - 2024-05-15 19:18:44

DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
Bu içerik 570 kez okundu.

   -Sercan KAPUSUZ-

    Devrek Bilim ve Sanat Merkezi, “Yılsonu Bilim ve Sanat Etkinlikleri” kapsamında müzik dinletisi gerçekleştirdi.

   Devrek AKM'de düzenlenen müzik dinletisine Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Turan, Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü  Ercan Kahya ile çok sayıda okul ve kurum müdürü, ilkokul, ortaokul, lise öğrenci ve öğretmenleri ile veliler ve davetliler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Devrek BİLSEM müdürü Davut Erdoğan;

  "Devrek Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen Yıl Sonu Şenliği'ne hoş geldiniz. 2022 yılında kurulan Devrek Bilim ve Sanat Merkezi, Devrek ve Gökçebey'deki üstün yetenekli çocuklarımızı daha iyi yetiştirmek için eğitim öğretim sürecini devam ettirmektedir.       Kurumumuz Hamidiye Anadolu Lisesinin 3 katında bulunmaktadır. Mevcut 44 öğrencimize 5 kadrolu öğretmenimiz ve 1 yardımcı personelimizle hizmet vermekteyiz. Önümüzdeki yıllarda bu sayının katlanarak artacağını umut ediyorum. Bu eğitim öğretim yılı başımda 24 öğrencimizin kurumumuza kaydını yapmış bulunmaktayız. İlkokul 2.3 ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan yeni kayıtlı öğrencilerimiz lise son sınıfa kadar bizimle birlikte eğitimlerini devam ettireceklerdir.

  Devrek Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen Yıl Sonu Şenliğinde bilim, resim ve müzik alanında öğrencilerimiz tarafından sergi ve çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Bugün 18 adet proje sergilenmekte olup 6'sı Bilim Sanat Merkezi öğrencimiz olmak üzere 37 öğrencimiz müzik eserlerini icra edecek 2 öğrencimiz ise resimlerini sergileyecektir.

  Devrek Bilim ve Sanat Merkezi olarak, geçmişten günümüze kadar uzanan insanlık serüvenini anlamak, geleceği şekillendirecek bilim insanları ve sanatçıları yetiştirmek için varız. Amacımız, öğrencilerimizi bilimin ve sanatın ışığında geleceğe hazırlamak ve insanlığa hizmet etmek için çaba göstermektir.

  Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, "Bir milletin gerçek medeniyet seviyesi, sanata ve ilime gösterdiği değerle ölçülür. Bu söz, bizim eğitim anlayışımızın temelini oluşturur. Çünkü biz, bilimin ve sanatın insanlığın ilerlemesindeki temel taşlar olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, öğrencilerimize sadece akademik bilgi değil, aynı zamanda yaratıcılığı, eleştirel düşünme becerilerini ve sanatsal duyarlılığı da kazandırmaya çalışıyoruz.

   Düzenlediğimiz Yıl Sonu Şenliğinde birçok projeyle, sergi ve müzik etkinlikleriyle öğrencilerimizin nasıl geliştirip teknolojiye ve sanata nasıl häkim olabildiklerini sizlere de göstermek istedik. Çeşitli yarışmalara da hazırlanan öğrencilerimiz değişen dünyada özde kalarak gelişen, gelişirken çağı, medeniyeti ve dünyayı tanıyan bir zihin olarak eğitimlerine devam etmektedirler.

  Yaşadığımız yüzyılı: "Sibernetik Teknoloji Çağı" olarak adlandırmaktayız. Bilgi ve teknoloji toplumu olma yolunda ülkeler arasındaki yarışın artan bir hızla devam ettiğini biliyoruz. Bu durum, biz eğitimcilerin omuzlarındaki yükü artırmaktadır. Öğrencilerimizde gizli kalmış yeteneklerin desteklenerek geliştirilmesine ortam hazırlamak, çalışmalarda bilimsel düşünce, yöntem ve teknikleri kullanarak öğrencilerimizin bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak, ülkenin geleceğini yönlendirecek, bilimsel ve sanatsal alanlarda özgün ve farklı düşünceler ortaya koyabilen, öz güveni gelişmiş öğrenciler yetiştirmek amacıyla Yıl Sonu Şenliğimizi gerçekleştiriyoruz.

  Bilim ve Sanat Merkezleri olarak bilimsel gelişmeleri, teknolojik yenilikleri ve sanatsal projeleri yakından takip ediyor olmamız bu etkinlikleri düzenlememize vesile olmaktadır. Bilimsel çalışmaların ve projelerin eğitim öğretimin alt yapısını oluşturan önemli bir basamak olduğunu unutmamalıyız. Böyle bir özverili çalışmanın. Devrek ve Gökçebey ilçelerimize ardından ülkemize ve neslimize faydalı olacağına inanıyorum.

   Bilim Şenliğimizin açılışına teşrif eden siz değerli misafirlerimize katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm öğrencilerimize ve ailelerine, öğrencilerimize her türlü desteği veren öğretmenlerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice’ de programda bir konuşma gerçekleştirdi; “Elinize, emeğinize sağlık. Gençlerin enerjisi çok muhteşemdi, çok harikaydı. Onlar da çok iyi hazırlanmışlar bu akşama, harika çaldılar. Gerçekten onların bu enerjisi, isteği, öğrenme hevesi bizlere de ayrı bir enerji kattı. Bizler de onları gördükçe mutlu oluyoruz. Daha çok heyecanlanıyoruz. İçimize daha çok böyle çalışma isteği doğuyor. Tabii bir de ailelere çok teşekkür ediyoruz. Onlara zaman ayırıp, kıymet verip böyle farklı sanatlara, spora, tiyatroya böyle farklı etkinliklere getirilip götürülmesini bu konularda eğitim almalarını sağlıyorsunuz. Destek oluyorsunuz, onların yetiştirmelerinde çok büyük bir kat payınız var. Sizlere de çok teşekkür ediyoruz. Ben bu programları tekrardan emeği geçen bütün öğrencilerimiz teşekkür ediyoruz. Koromuza çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten muhteşem bir harikalardır. Ben tekrardan hepinize iyi akşamlar diliyorum. Sağ olun, var olun .” dedi

Devrek BİLSEM öğretmenleri tarafından hazırlanan programda BİLSEM öğrencileri ve öğretmenleri müzik alanındaki yeteneklerini sergileyerek performanslarıyla katılımcılardan büyük beğeni topladı. Müzik öğrencilerinin piyano ve saz dinletisinin büyük beğeni topladığı programda BİSEM öğrencisi Kuzey Kışla'lının velisi Zeynep Kışla'lıda piyano dinletisiyle renk katan isimlerden oldu.

   Programda, Bilsem öğrencileri Mehmet Ali Öztürk, İlke Şavkar, Sare Akdemir, Zeren Erdem, Derin Özlen, Çınar Onbaşı, Hasan Kiren, Eylül Yurt, Kuzey Kışla, Poyraz Derebaşı, Evra Baş, Kerem Uncu, Şeymanur Türkmen, Anıl Emir Cinel piyano dinletisini sergilediler. Programın finali Devrek Anadolu Lisesi Koro ve Orkestrası ile yapıldı. Program sonunda öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi.

  AMİGURUMİ İLE PARA KAZANIYORLAR

AMİGURUMİ İLE PARA KAZANIYORLAR

14:16 - Gündem

ANIT AĞACA YAKIŞMIYOR

ANIT AĞACA YAKIŞMIYOR

14:13 - Gündem

ŞAİR VE YAZARLAR GÖKÇEBEY’DE BULUŞTU

ŞAİR VE YAZARLAR GÖKÇEBEY’DE BULUŞTU

11:28 - Gündem

TRT REPERTUVARINDA ZONGULDAK’IN 16 TÜRKÜSÜ OLDU

TRT REPERTUVARINDA ZONGULDAK’IN 16 TÜRKÜSÜ OLDU

22:11 - Gündem

14:56 - Gündem