EĞİTİM-İŞ'TEN YENİ MÜFREDATA İTİRAZ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sunduğu ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ taslağının geri çekilmesi için imza kampanyası başlatan Eğitim-İş Sendikası Devrek Temsilcisi Hüsnü Ocakçıoğlu, "Laik ve bilimsel eğitimi, Atatürk’ü ve Cumhuriyeti yok sayan eğitim progr

Gündem - 2024-05-05 11:59:19

EĞİTİM-İŞ'TEN YENİ MÜFREDATA İTİRAZ
Bu içerik 369 kez okundu.

   -Sercan KAPUSUZ-

  Milli Eğitim Bakanlığı'nın sunduğu ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ taslağının geri çekilmesi için imza kampanyası başlatan Eğitim-İş Sendikası Devrek Temsilcisi Hüsnü Ocakçıoğlu, "Laik ve bilimsel eğitimi, Atatürk’ü ve Cumhuriyeti yok sayan eğitim programına hayır!" diyerek tepki gösterdi.

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın sunduğu ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ taslağı gündem olmaya devam ediyor. ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ taslağına bir tepki de Eğitim-İş Sendikası Devrek Temsilcisi Hüsnü Ocakçıoğlu'ndan geldi. Eğitim sisteminin ideolojik bir bakış açısıyla şekillendirildiğini belirten Ocakcıoğlu, "Laik ve bilimsel eğitimi, Atatürk’ü ve Cumhuriyeti yok sayan eğitim programına hayır!" açıklamasında bulunarak imza kampanyası başlattı.

  Milli Eğitim Bakanlığı'nın sunduğu yeni müfredat taslağının daraltılması muhalefet, eğitimci ve veliler tarafından tepki geçti. "Müfredatlar, eğitimin anayasasıdır!" diyerek açıklamada bulunan Ocakcıoğlu,

 "Milli Eğitim Bakanlığı'nın laik ve bilimsel eğitimden uzak, Atatürk ve Cumhuriyeti yok sayan 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' isimli müfredat taslağına karşı sessiz kalmayacağız!

Bu taslak, eğitim sistemimizi ideolojik bir bakış açısıyla şekillendirme tehdidi taşımakta; bilimsel ve laik eğitimden uzaklaşarak, ezberci ve dogmatik bir eğitim anlayışını teşvik etmektedir.

Eğitim-İş olarak, bu taslağın geri çekilmesi için imza kampanyası başlatıyor; Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda laik ve bilimsel eğitimden yana olan, çocuklarına ve geleceğine sahip çıkmak isteyen herkesi kampanyaya destek olmaya çağırıyoruz.

 8 Mayıs 2024 tarihinde, Cumhuriyetin eğitim programının nasıl olması gerektiğine dair çerçeve planımızı ve taslağa ilişkin tespitlerimizi Bakan Yusuf Tekin’e iletmek için Milli Eğitim Bakanlığı’na gidiyoruz.

 Unutmayalım, laik ve bilimsel eğitim, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı eğitim, çocuklarımızın en temel haklarından biridir. Bu haktan asla vazgeçmeyeceğiz! Hukuk mücadelesi başlatacak, örgütlü gücümüzden doğan tüm araçları kullanacağız.

Hep birlikte bu taslağın geri çekilmesi için mücadele edelim!

  Taslağa Neden Karşıyız?

•Bilimsellikten Uzaklaşma: Taslak, modern bilimin temel prensiplerini yok saymakta, hurafe ve ideolojiye dayalı bir eğitim sistemi oluşturmayı amaçlamaktadır.

•Laiklikten Kopma: Taslak, laik eğitim sisteminin temellerini sarsmakta, din ve devlet işlerini birbirine karıştırmakta ve farklı inançlara sahip öğrencileri ayrımcılığa maruz bırakmaktadır.

•Eleştirel Düşünmeyi Köreltme: Taslak, ezberciliği ve tek tip düşünmeyi teşvik etmekte, öğrencilerin eleştirel düşünme ve sorgulama becerilerini geliştirmelerini engellemektedir.

•Eğitimde Nitelik Kaybı: Taslak, nitelikli öğretmen kadrosunun azalmasına ve eğitimde genel bir gerilemeye yol açacaktır.

Eğitim, her bireyin temel hakkıdır ve geleceğimizin teminatıdır. Eğitim sistemimiz, bilimsel, laik ve eleştirel düşünmeyi teşvik eden bir yapıya sahip olmalıdır. Maarif Modeli taslağı, bu temel değerleri tehdit etmektedir.

  Bu taslağın geri çekilmesi için hep birlikte sesimizi yükseltelim!

  İmzanızla, bu taslağa karşı olduğunuzu ve eğitimde geriye dönüşe hayır dediğinizi gösterin.

  Birlikte, daha aydınlık bir gelecek için mücadele edelim!"

  İmza Kampanyası Adresi: https://www.change.org/laik_ve_bilimsel_egitime_sahip_cık"

 

 

DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER

DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER

19:18 - Gündem

  19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU

19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU

10:03 - Gündem

ŞEHİT ANNELERİ UNUTULMADI

ŞEHİT ANNELERİ UNUTULMADI

09:53 - Gündem

ZİRAAT BANKASI YENİ BİNASINA TAŞINDI

ZİRAAT BANKASI YENİ BİNASINA TAŞINDI

16:20 - Gündem

KARARA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

KARARA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

12:27 - Gündem