Advert
Advert
Advert

ZİRAAT ODASI' NDAN GAZETEMİZE ZİYARET

Devrek Ziraat Odası 2019 yılında yaptığı çalışmaları açıkladı.

ZİRAAT ODASI' NDAN GAZETEMİZE ZİYARET
Bu içerik 787 kez okundu.
Advert

   Devrek Ziraat Odası 2019 yılında yaptığı çalışmaları açıkladı.

  Devrek Ziraat Odası Başkanı Satımış Ayvacı ve Başkan Yardımcısı Şaban Civelek gazetemizi ziyaret ederek yeni yerimizin hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu.

  Gazetemiz yazarı İbrahim tığ ile görüşen Başkan Ayvacı ve Başkan Yardımcısı Civelek “Devrek tarımı ve yaptıkları faaliyetler” hakkında da görüş alışverişinde bulundu.

  2019 FAALİYETLERİNİ AÇIKLADI

 Başkanlığa günden buya Devrek tarımı ve Devrekli çiftçilerin eğitimi için çalışan Devrek Ziraat Odası Başkanı Satılmış Ayvacı, Devrek Ziraat Odası olarak 2019 yılında yaptıkları faaliyetleri belirtirken;

“ Ziraat Odamızda gerçekleştirilen seçim sonrası 15.02.2019 tarihinde görevi aldık. Yetersiz gelen eski ofisimiz çiftçilerimize daha iyi hizmet sunabilmek adına daha geniş ve ferah bir ofise taşıdık.

  Göreve gelir gelmez yaptığımız ilk faaliyetlerimizden birisi 9 Mart Kocaeli İzmit Tarım ve Hayvancılık fuarına 50 çiftçimizi götürmek oldu. Sonrasında 19 Mart Adapazarı Newholland Traktör Fabrikasına traktör tanıtımı gezisine 30 çiftçimizle beraber gittik.

  EĞİTİM VE SEMİNERLERLE DOLU DOLU GEÇTİ

   İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’müzle beraber yürüttüğümüz eğitimlerde Ziraat mühendisi Meltem Acar Tarafından çiftçilerimize organik tarım, Ziraat Mühendisi Selami Bayrak tarafından yerinde ve teorik uygulamalı ceviz budama, aşılama, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’müzün yürüttüğü ‘Gelin Kardeş Olalım’ projesi kapsamında Çayderirmeni’nde Nazif Meziroğlu’nun örnek serasında yapılan eğitimde seracılık eğitimi verildi. Bunların yanında çiftçilerimiz için İlçe Tarım Müdürlüğü’müzle birlikte çalışarak Bolu İzzet Baysal Üniversitesinde görev yapan Prof. Dr. Turan Karadeniz’in katılımıyla ceviz budama, aşılama, yerinde teorik uygulamalı ceviz yetiştiriciliği semineri düzenledik.

  45 çiftçimizle birlikte Bursa Tarım ve Hayvancılık fuarına ayriyeten farklı 45 çiftçimizle Sakarya II. Tarım ve Hayvancılık fuarına katılarak çiftçilerimizin bilgilenmesini sağladık.

PROJE İÇİN GÖRÜŞME HALİNDELER

Yaptığımız eğitimler ve fuar gezlerinin yanı sıra Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş’ında katılımıyla ilçemize bağlı Pelitli Köyü’nde Tek Gövdeli Fındık dikim projemizi gerçekleştirdik. Valilik ve Özele İdare desteğiyle Devrekli çiftçimize tohum ekme makinesi temin ettik.

 Son olarak Belediye Başkanımızla Devrek Pazaryeni’ne yapılmasını istediğimiz ‘Sütmatik’ projemiz ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor.”dedi

 Yeni yerimizin de hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunan Başkan Ayvacı ve Başkan Yardımcısı Civelek, gazetemiz çalışanlarına başarılar diledi. İbrahim Tığ da ziyaretleri nedeniyle Ayvacı ve Civelek’e teşekkür etti.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ