Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

EĞİTİM SEN ZONGULDAK ŞUBESİ’NİN 11. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

EĞİTİM SEN ZONGULDAK ŞUBESİ’NİN 11. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
Bu içerik 1385 kez okundu.
Advert

 

    Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılan KESK’e bağlı Eğitim Sen Zonguldak Şubesi 11. Olağan Genel Kuruluna KESK’e bağlı sendikaların Şube Başkan ve Yöneticileri, KESK Haber-Sen MYK üyesi İbrahim Damatoğlu, Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) Başkanı Kürşat Coşkun, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Birhan Şahin, Alevi Kültür Dernekleri Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Kaplan, Sol Parti Zonguldak İl Başkanı Akın Koç, Emek Partisi Merkez İlçe Başkanı Mustafa Aday, CHP İl ve Merkez İlçe Yöneticileri katıldı. Başka programları nedeniyle Genel Kurula katılmayan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ise mesaj gönderdi.  Şube Sekreteri İsmet Akyol’un açılış konuşmasından sonra Divan önerisi ile Divan Başkanlığına Eğitim Sen eski Şube Başkanı Nuri Genç, Divan üyeliklerini ise ESM Zonguldak Şube Başkanı Vacit Esen ve SES Zonguldak Şube Eş Başkanı Döndü Temel seçildi. Şube Başkanı Orhan Yılmaz, yaptığı konuşmada,  “27 Şubat Perşembe gecesi İdlib’den gelen haber yürekleri dağlamıştır.  Yaşanan çatışmalarda 33 asker hayatını yitirmiş, otuzdan fazla asker yaralanmıştır. Öncelikle hayatını kaybeden askerlerin ailelerine ve yurttaşlarımıza başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bizler       Ortadoğu’da çözümün emperyalist ülkelerin beslendiği savaş ve çatışma politikalarından, şiddetin tırmandırılmasından değil, barış ortamının oluşturulmasından geçtiğini, dolayısıyla ülkemizi Ortadoğu bataklığına iten politikalardan kaçınılması gerektiğini vurgulamaktan hiç geri durmadık. Şimdi bir kez daha altını çiziyoruz.  Savaş ve çatışmaların bedelini yoksul halk çocukları canları ile ödüyor.  Emperyalist güçler ve silah tekelleri ise savaştan, acıdan ve gözyaşından besleniyor. Suriye’ye karşı ilan edilen ve Rusya ile İran’ı da karşısına alan çatışma ve savaş politikalarının emekçilere, insanlığa ve halklarımıza hiçbir yararı yoktur. Bu ülkenin emekçilerinin, halkının yarattığı kaynaklar silahlanmaya, savaşa değil işsizlik sorununun, geçim derdinin çözülmesine ve yoksulluğun bitirilmesine harcanmalıdır. 

    Çevremizi saran savaşa rağmen demokrasi, Özgürlük, Kardeşlik, Barış ve Eşitlik Yürüyüşümüz Devam Ediyor. Emeğe karşı eşi görülmemiş saldırıların yaşandığı bir dönemde “Hak verilmez, alınır” ilkesini rehber edinenlerin mücadele tarihinin yapı taşı Eğitim Sen Zonguldak Şubesinin 11. Genel Kuruluna hoş geldiniz. Eğitim Sen ve KESK, sendikal mücadelenin demokrasi ve özgürlük mücadelesinin bir parçası olduğunu bilen kamu emekçilerinin mücadele örgütüdür. Eğitim Sen  tarihi , ülkemizde  demokratik hak ve özgürlükler mücadelesinin tarihi ile bütünleşerek iç içe geçmiştir. Encümen-i Muallim’den TÖS’e TÖB-DER’e, TÜM-DER’e, TÜS-DER’e ulaşan, 12 Eylül karanlığını yırtanların tarihidir. Tarihimiz, kul anlayışından örgütlü topluma giden yolu açma ve geleceğe taşıma hedefinin tarihidir. Onlarca yıldır sürdürdüğümüz mücadelemizde zorlu süreçlerden, çetin sınavlardan geçtik/geçiyoruz.  Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesini demokrasi mücadelesinin ayrılmaz bir parçası olarak gördüğümüz için her zaman emek ve demokrasi düşmanlarının hedefinde olduk.

     12 Eylül faşizminin koşullarında resmi kuruluşunu yapan Eğitim Sen, bugün o koşullardan daha ağır şartlarda bir kez daha saldırıların odağındadır. Açığa almalarla, ihraçlarla, sürgünlerle, baskı ve şiddet politikaları ile emek ve demokrasi mücadelemizi bastıracaklarını sananların hedefindeyiz. Temel hak ve özgürlükler mücadelesi yürüten, emeğin en yüce değer olduğuna inanan ve bunu yaşamlarıyla da kanıtlayan yüzlerce üyesini yitiren Eğitim Sen ve KESK’in, bugün de aynı zihniyet ve ideolojiden beslenen iktidarın talimatıyla binlerce üyesi ihraç edildi, binlercesi açığa alındı, sürgün edildi. Gözaltılar, tutuklamalar, soruşturmalar, cezalar tüm hızıyla devam ediyor. Ancak geçmişte mücadelemizi engellemeye çalışan, bizi kapı kulu olarak görenler nasıl ki tarihin çöplüğündeki yerini aldıysa, piyasa değerleri, savaşa tapan ahlakları, her açtıklarında çevreye yaydıkları pislik dolu ağızlarıyla bunlar da bir gün çekip gidecekler. Şiddet ve dehşetleriyle, emeğe, akla, bilime, kültüre, sanata düşman karanlıklarıyla çekip gidecekler. Bizler ise önümüze çıkarılan tüm engellemelerle, baskılarla yaratılan kuşatmaya inat dimdik ayakta olmaya devam edeceğiz. Emeğin ve hakların mücadelesi sürdürenlerin, demokrasi, barış ve özgürlük isteyenlerin önündeki engellerin hiç olmadığı kadar arttığı bugün sadece bir genel kurul değil bu mücadeleyi daha ileri taşıyacak olanların göreve başlayacağı gün olacaktır. Arkadaşlarımızın, mücadele ile dolu bu onurlu tarihe yeni sayfalar ekleyeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Hep birlikte bugünden yarına umudu ve mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz. Sözlerimi bitirirken birlikte çalışma onuruna eriştiğim ve bana katlandıkları için yürütme kurulu dostlarıma teşekkür ederken görevlerine yeni başlayacak olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Yaşasın EĞİTİM SEN, Yaşasın KESK!”   

    Genel Kurula katılan Sol Parti İl Başkanı Akın Koç, Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Birhan Şahin ve BES Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin de konuşma yaptılar.

    Çalışma, Mali ve Denetleme raporların aklanmasından sonra seçimlere geçildi. Seçimler sonucunda Yürütme Kurulu üyeliklerine, Halis Sabah, Kemal Bozkurt, Ali Çoban, Turhan Öztürk, Murat Ülev, Eylem Kabarık ve Serter Oran seçildi. Denetleme Kurulu üyeliklerine Orhan Yılmaz, Şafak Zurnacı ve Sakine Kurtcan seçildi. Disiplin Kurulu üyeliklerine Serpil Açıl Özer, Ümit Göç ve Halil İbrahim Kaya seçildi. Genel Merkez (Üst Kurul) Delegeliklerine ise Orhan Yılmaz, Şule Akyol, Halis Sabah, Emine Darıcı Öztürk ve Murat Ülev seçildi.

    Seçilen yeni Yürütme Kurulu önümüzdeki günlerde görev dağılımı yapacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLARA PLAKET VE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ
ŞAİR VE YAZARLARA PLAKET VE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ
DEVREK BELEDİYESİ 15 DÜKKANI KİRAYA VERECEK
DEVREK BELEDİYESİ 15 DÜKKANI KİRAYA VERECEK