Advert
Advert
Advert

DEVREK’TE TARIM ALANINDA GÜZEL GELİŞMELER YAŞANIYOR

Devrek tarımı olumlu gelişmeler kazanıyor, tarım geçim kaynağı olmaya devam ediyor

DEVREK’TE TARIM ALANINDA GÜZEL GELİŞMELER YAŞANIYOR
Bu içerik 1847 kez okundu.
Advert

    Yeter Kömecçi-

    Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Verim, Devrek tarımı üzerine açıklama, değerlendirme ve uyarılarda bulundu.

10 ÇİFTÇİMİZ MODERN SERA İÇİN BAŞVURDU

    Rıfat Verim, İl Özel İdaresi Müdürlüğünün katkılarıyla il genelinde kurulumu yapılacak 30 modern sera için Devrek’ten 10 çiftçinin başvurduğunu belirtti. Çiftçilerin, 525 m2 büyüklüğünde olacak bu seralar için 10 Bin TL. peşin, 2 yıl ödemesiz ve 3 yılda 6 eşit taksit halinde ödeme yapacağını anlatan Müdür Verim, bu yıl çiftçilerin ürün satışında sorun yaşamadıklarının da altını çizdi. Verim, ilçede sera sayısının artışıyla salça ve paketleme tesisleri kurulumu için uygun bir bölge olacaklarını da kaydetti.

BÖLGEMİZDE BUĞDAY 1’E 10, 1’E 15 ORANINDA ÜRÜN VERİYOR

    Devrek ve bölgemizde buğdayın 1’e 10, 1’e 15 oranında ürün verdiğini de ifade eden İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Verim, buğday tohumu taleplerinin şuana kadar 10 ton olarak belirlendiğini, söyledi. Verim, “Buğday tohumu talebi olan çiftçilerimizin müdürlüğümüze başvurmalarını istiyoruz. Bunun yanında Yonca tohumu talebimiz de 3 tondur. Kasım ayında yonca almak isteyen çiftçilerimizin mağdur olmamaları için şimdiden müdürlüğümüze başvurmaları gerektiğini de hatırlatıyorum.” dedi.

    Yerli ve ata tohumlarının Devrek topraklarında hayat bulacağını da belirten Müdür Rıfat Verim, “Bu yıl yerli ve Ata tohumları Devrek topraklarında can buldu. Araştırma Enstitülerinden sağladığımız tohumları çiftçilerimize dağıtarak hem tohumlarımızı çoğaltmayı amaçladık hem de istekli çiftçilerimiz sayesinde domates, biber, salatalık, karpuz ve kabak tohumlarıyla yeni umutlarımızı yeşerttik” diye konuştu.

SON İKİ YILDA 54 BİN FINDIK FİDANINI TOPRAKLA BULUŞTURDUK

    Son iki yılda Devrek’te 54 bin adet fındık fidanını toprakla buluşturduklarını anlatan Müdür Rıfat Verim, bununla birlikte 250 dönüm arazinde tarımsal ekonomiye kazandırıldığını, belirtti.

    Verim, “İlçemizde fındık fidanı talebi 4 bine ulaştı. Bunun yanında fındık fidanı talebi olan çiftçilerimizin kurumumuza başvurmalarını istiyoruz. Son iki yılda 54 bin adet fındık fidanını toprakla buluşturduk ve 250 dönüm araziyi tarımsal ekonomiye kazandırdık. Çiftçilerimizin Fındık, Ceviz bahçelerini müdürlük olarak sürekli kontrol ettik.  Fındık, ceviz zararlılarıyla mücadele, verimin arttırılması konularında çiftçilerimize bilgilendirmelerde bulunduk. Kurumumuz Ziraat Mühendisleri Ramazan Gürbüz, Serkan Paşa ve Merve Tay, fındık, ceviz bahçelerini gezerek budama, bakım konularında ve daha çok verim alınması konusunda çiftçilerimizi sürekli bilgilendirdi” diye konuştu.

SON İKİ YILDA 20 BİN CEVİZ FİDANINI TOPRAKLA BULUŞTURDUK

    Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Verim, Devrek’te son iki yılda 20 bin ceviz fidanını toprakla buluşturduklarına da değinerek, “Ceviz bölgemiz topraklarına uyum sağlayan ve bol yetişen bir meyve. Son iki yılda 100 dönüm ceviz bahçesi tesis ederek 20 bin ceviz fidanını toprakla buluşturduk. Kurumumuza ceviz talebi sayısı 3 bin 500’e ulaştı. Bu yıl ki hedefimiz 10 bin adet ceviz fidanını toprakla buluşturmaktır. Erenler Köyümüzden Yazıcık köyümüze, Hatipler Köyümüzden Aksu Köyümüze kadar ilçemizin hemen her yerini ceviz ve fındık fidanıyla donatacağız” dedi.

DEVREK TARIMINDA İLK

   Müdür Rıfat Verim, Devrek’te ilk kez limon yetiştiriciliğine başlandığını ve bunda da başarılı olduklarını, belirtti.

   Güzelyurt Köyünde çiftçi Ayhan Pınarbaşı’nın serasında ilk kez limon yetiştiriciliğine başladığını kaydeden Müdür Verim, “Başarılı çiftçilerimizden biri olan Ayhan Pınarbaşı serasında limon yetiştirmeye başladı. Bunda da oldukça başarılı oldu. Bu yıl limon fidanları meyveye durdu. Yaban Mersini bahçesi kurmak isteyen çiftçilerimize de toprak analizi, gübreleme ve fidan bakımı konularında teknik bilgiler ve destek veriyoruz. Müdürlük olarak her zaman çiftçilerimizin ürünlerinden yüksek verim elde etmelerini amaçladık” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 İBRAHİM TIĞ ESKİŞEHİR’DE OKURLARIYLA BULUŞACAK
İBRAHİM TIĞ ESKİŞEHİR’DE OKURLARIYLA BULUŞACAK
“SEVGİ YAŞAMDIR” ÇOK YAKINDA OKUR KARŞISINDA
“SEVGİ YAŞAMDIR” ÇOK YAKINDA OKUR KARŞISINDA