Advert
Advert
Advert

GURBETÇİMİZ COVİD-19 DEĞİL TAHLİL MAĞDURU OLDU

Gurbetçimiz covid-19 değil tahlil mağduru oldu

GURBETÇİMİZ COVİD-19 DEĞİL TAHLİL MAĞDURU OLDU
Bu içerik 2239 kez okundu.
Advert

   

 Sercan Kapusuz

Almanya’da yaşayan ve tatilini geçirmek için memleketi Devrek’e gelen Ö.B. adlı gurbetçimiz, Devrek Devlet Hastanesi’nde zorluk çıkardıklarını ve kendisinden haksız para talep edildiğini, belirtti.

    Devrek’te izninin cumartesi günü dolacağını ve Saltukova Havaalanından uçacağını ifade eden gurbetçi hemşerimiz Ö.B. (35), “Türkiye'ye gelip de PCR testi şartı aranan ülkelere geri dönenlere uygulanan mecburi test” kapsamında 4 yaşındaki oğlu M.B. ile birlikte Devrek Devlet Hastanesi’ne gitti. Burada kendisinin ve oğlunun testlerini yaptırdı. İki gün sonra da bugün testlerinin sonucunu öğrenmek amacıyla hastaneye gitti. Buradan sonrasını kendisinden dinleyelim:

    “Geçtiğimiz hafta içinde test yaptırmak için Devrek Devlet Hastanesi’ne gittik. Oğlumun testi negatif çıktı. Ama benim testim için de yetersiz, delile ulaşılamadı, dediler. Kendilerinden yazılı bir belge istedim. Veremeyiz, dediler. Vermeleri lazım Almanya’da bir hafta işimden kaldım bu yüzden, onlara ibraz etmem gerekir. Sonra ilk geldiğimizde 500’er lira ödedik test için. Testimin ikincisini yaparken para almayacaklarını, söylediler. Ama ikinci kez de 500 lira talep ettiler. Yatırdım parayı. Sonra başhekime çıktım o da parayı yatıracaksın, dedi. Bize kendi memleketimizde böyle zorluk çıkarıyorlar. Ben parada da değilim ama başkalarına da yapılsın istemiyorum. Cumartesi günü uçacağım bir an evvel testimin sonuçlanmasını istiyorum. Hastanede hiç bir konuyu önceden haberdar etmiyorlar ve de hastanenin hiç bir köşesinde kural ile alakalı bir yazı yok.”

     Gurbetçi yurttaşlarımız Türkiye’ye gelip dönmeleri halinde PCR testini memleketlerinde ya da tatil yaptıkları yörelerdeki hastanelerde yaptırıp gümrükler de bu sonuçları ibraz ediyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 İBRAHİM TIĞ ESKİŞEHİR’DE OKURLARIYLA BULUŞACAK
İBRAHİM TIĞ ESKİŞEHİR’DE OKURLARIYLA BULUŞACAK
“SEVGİ YAŞAMDIR” ÇOK YAKINDA OKUR KARŞISINDA
“SEVGİ YAŞAMDIR” ÇOK YAKINDA OKUR KARŞISINDA