Advert
Advert
Advert

EĞERCİ'DE EBA DESTEK NOKTASI KURULDU

Devrek'e bağlı Eğreci'de köy konağı öğrenciler için EBA erişim noktasına dönüştürüldü.

    EĞERCİ'DE EBA DESTEK NOKTASI KURULDU
Bu içerik 1336 kez okundu.
Advert

 

   -Sercan KAPUSUZ-

   Devrek'e bağlı Eğreci'de köy konağı öğrenciler için EBA erişim noktasına dönüştürüldü.

    Devrek'e bağlı Eğerci'de pandemi nedeniyle uzaktan eğitim gören öğrencilere yönelik çalışma başlatıldı. Evlerinde internet, bilgisayar ve tablet olmadığı için EBA'ya bağlanamayan çocukların eğitimlerinin aksamaması için köy konağında EBA erişim noktası kuruldu.

    Geçtiğimiz günlerde Eğerci İlk-Ortaokulu Müdürü Tuncay Yirmibeş ve Müdür Yardımcısı Hüseyin Kıycıoğlu'nun internet erişimi olmayan öğrencilerin çevrimiçi derslere katılımı sağlanması için Eğerci Aksu Köyü Muhtarı Mehmet Ergirdi ile bir araya geldiği toplantıda interneti olmayan öğrenciler için köyde Eğitim Bilişim Ağı (EBA) destek noktası oluşturulması konusu görüşülmüştü.

     Yapılan toplantı sonrası okul-muhtarlık işbirliğiyle Eğerci Aksu Köyü'nde  EBA Erişim Destek Noktası kuruldu. Köy konağına kurulan destek notkasına Eğerci Aksu Köyü Muhtarı Mehmet Ergirdi 1 yıllık internet aboneliği, köy imamı Ahmet Çakır'da teknik destek ile öğrencilere destek oldu. Kurulan destek noktasıyla birlikte Eğerci'de eğitim gören 30'dan fazla öğrencinin eğitimlerine devam etmesi sağlandı.

   Eğerci İlk-Ortaokulu Müdürü Tuncay Yirmibeş, amaçlarının çocukların uzaktan eğitimden mahrum kalmamaları olduğunu ifade ederek, "Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim gören ancak evlerinde bilgisayar, tablet ve internet bağlantısı bulunmayan öğrencilere destek vermek için Müdür Yardımcımız  Hüseyin Kıycıoğlu ile Eğerci Aksu Köyü Muhtarı Mehmet Ergirdi'yle bir araya geldiğimiz toplantıda interneti olmayan öğrenciler için köyde Eğitim Bilişim Ağı (EBA) destek noktası oluşturulması konusunu görüştük. Görüşmemiz sonrası uzaktan eğitim süreci sebebiyle, okulumuz bünyesinde ihtiyaç doğrultusunda tablet desteği sağlanan öğrencilerimiz ile lise öğrencilerinin de aralarında bulunduğu internete erişim problemi yaşayan 30'dan fazla öğrenci için Eğerci Aksu Köyü Muhtarı Mehmet Ergirdi köy konağına 1 yıllık internet aboneliği sağlayıp okul-muhtarlık işbirliğiyle EBA Erişim Destek Noktası oluşturdu.

Köy İmamı Ahmet Çakır' da öğrencilerimize teknik destek sağlamakta olup tesiste aynı zamanda öğrencilerimiz EBA TV yayınlarını takip edebilmektedir. Maske ve sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılan faaliyetlerde öğrencilerimiz güvenle eğitimlerine devam edebilmektedirler.

Okulumuzla işbirliği yaparak eğitime verdikleri desteklerinden ötürü Eğerci Aksu Köyü Muhtarı Mehmet Ergirdi'ye ve Köy İmamı Ahmet Çakır'a oluşturdukları bu imkân için teşekkür ederim."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR