Advert
Advert
Advert

"KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI, ELLERİMİZİ VE YÜREKLERİMİZİ BİRLEŞTİRELİM."

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Devrek İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Kara, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

Bu içerik 782 kez okundu.
Advert

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Devrek İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Kara, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile alakalı basın açıklaması yapan CHP Devrek İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Kara, bundan tam 60 yıl önce Dominik Cumhuriyetinde Turjillo diktatörlüğüne karşı özgürlük ve hak mücadelesi veren Mirabel kız kardeşler, yönetimin askerleri tarafından tecavüz edildikten sonra katledildiler” dedi.

  1981 yılında Dominik’te toplanan Latin Amerika Kadın kurultayında 25 Kasım’ın ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’ olarak kabul edildiğini belirten CHP Devrek İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Kara açıklamasında ayrıca,

  “1981'den bu yana  dünyanın dört bir yanında kadınlar; toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, erkek şiddetine, tecavüze, tacize, savaşa, ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı, kadın  dayanışmasını örüyor seslerini yükseltiyorlar.

 Bugünün simge tarihi olan 25 Kasım 1960 'da arabalarından zorla indirilerek tecavüz edilip katledilen  Mirabel kardeşler, şiddete uğrayan ne ilk kadınlardı ne de kadın şiddeti son buldu.

 Yaşadığımız her arda; evde, sokakta, iş yerinde şiddet gören, tacize uğrayan sayısız kadın var. "Kamusal veya özel yaşamda kadınlara fiziksel, cinsel veya psikolojik acı ıstrap veren, cinsiyete dayanan bir eylem, tehdit, zorlama keyfi olarak özgürlükten, ekonomik gereksinimlerden yoksun bırakma" olarak tanımlanan kadına yönelik şiddet, yaygın ve sistemli bir şekilde bütün dünyada devam ediyor. Buna küçük yaşta evlenmeyi, çocuk doğurmaya zorlanmayı, erkeğe bağımlı hale getirmeyi, töre cinayetlerini, evde ve iş yerinde emek sömürüsünü de eklemek gerekiyor.

  Ülkemizde ise hergün 3 kadın, erkek tarafından  öldürülüyor. Kadınların şiddete karşı mücadelesi aslında 25 Kasım'larda degil hergün sürüyor. Kadna yönelik şiddetin ortadan kaldırılması öncelikle devletin ve iktidarın sorumluluk üstlenmesi ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarının resmi kurumlarla işbirliği yaparak, yaşamsal öneme sahip bu sorunun ortadan kaldırılması için gerekli sosoyal politikaların yaşama geçirilmesi ile mümkün olacaktır.

 Türkiye'de ve dünyada kadının insan haklarını koruma ve geliştirme gayreti gösteren, şiddetin ortadan kaldırılması için mücadele eden tüm kadınları ve kadın kuruluşlarını en içten saygı ve dayanışma duyguları içinde selamlıyorum

   Kadına yönelik şiddete karşı, ellerimizi ve yüreklerimizi birleştirelim." dedi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ