Advert
Advert
Advert

GARİP GELDİM, GARİP YAŞADIM, GARİP ÖLDÜM

Devrek’te İstiklal Marşı'nın kabulünün 100.Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

GARİP GELDİM,  GARİP YAŞADIM,  GARİP ÖLDÜM
Bu içerik 1018 kez okundu.
Advert

 

  -Sercan KAPUSUZ-

  Devrek’te İstiklal Marşı'nın kabulünün 100.Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

   İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. Yılı, Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi'nin hazırlamış olduğu kutlama programıyla kutlandı. Pandemi kuralları çerçevesinde düzenlenen program Atatürk Kültür Merkezi salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi Müdürü Sonay Sarımeşe yaptı.

  Sarımeşe'nin  günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi  öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Devrek halkının İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy hakkınndaki görüşleriyle birlikte İstiklal Marşı'nı okuyan öğrencilerin olduğu sinevizyon gösterisi sunumu gerçekleştirildi.

  Sinevizyon gösterisi sonrası  Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi öğrencisi Merve Karalar tarafından İstiklal Marşı ve gençlerin duygularına dair bir konuşma yapıldı. Karalar'ın yaptığı konuşmasının sonrasında  Devrek Hamidiye Anadalu Lisesi ingilizce öğretmeni Selim Akdemir tarafından Mehmet Akif  Ersoy'un hayatını anlatan tek kişilik oyunu sergilendi. Akdemir'in sergilediği tek kişilik oyun protokol tarfından tam not alırken Akdemir' sergilediği oyunun en can alıcı noktası ise MeHmet Akif Ersoy'un yaşamaının sonlarına doğru dile getirdiği " Garip geldim, Garip yaşadım , Garip öldüm." sözleri oldu.

 Ayrıca müzik öğretmeni Siyami Tığ önderliğinde müzik öğretmenleri ve yerel müzisyenlerden oluşan müzik grubu türkü dinletisi ile programa eşlik etti.

 Törene; Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek Belediye Başkanvekili Hüsnü Işık, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emrah Dindar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, Zonguldak İl Genel Meclis Üyeleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire ve okul müdürleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ