Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

ROSAK’A TOPLU KATILIM

Devrek’te faaliyet gösteren Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği (ROSAK)’ne 25 sanatçı ve sanatsever katıldı. Devrek’te Sanat Müziği alanında çalışmalar yapan 25 kişilik grubun ROSAK’a katılmasıyla bir tören yapıldı.

ROSAK’A TOPLU KATILIM
Bu içerik 1778 kez okundu.
Advert

 

-Sercan Kapusuz-

   Devrek’te faaliyet gösteren Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği (ROSAK)’ne 25 sanatçı ve sanatsever katıldı. Devrek’te Sanat Müziği alanında çalışmalar yapan 25 kişilik grubun  ROSAK’a katılmasıyla bir tören yapıldı.

     Törende konuşan ROSAK Başkanı İbrahim Tığ, sanatçı ve sanatsever insanları derneklerinde görmekten büyük onur duyduğunu söyledi. Tığ şöyle konuştu: “Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür’ diyerek Türk Milleti’nin varlığını derin ve sağlam bir kültürl e sağlayacağının altını çizmiştir. İşte bizler de ilçemizde kültürümüzün aydınlatılması, günyüzüne çıkarılması, geçmişten geleceğe ışık tutması için çalışıyoruz. Bu amaçla kurulan derneğimizin yönetim kurulu üyeleri, ‘Devrek Kültürü ve Türkülerini Araştırma Kurulu’muz sayın Mustafa Uzundal başkanlığında çalışmalarını sürdürüyor.”dedi.

    Başkan Tığ, Devrek’te 9 yıldır 83 köyün 62’sini tarayarak yerel ağız, türkü ve mani derlemeleri yaptıklarını ifade etti. Tığ şöyle konuştu: “Devrek ve köylerinden toplam 58 türkü derledik. Bu türküler TRT Repertuvar Kurulunda değerlendirilecek. Öz be öz Devrek türküsü olan ‘Tombulacık Halime’yi de 73 yıl aradan sonra Devrek’e kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Artık radyolarda Devrek adıyla okunan türkümüz var.”dedi.

    Tığ, derneğin çalışmaları arasında bestekarımız Hayri Tunçel’in günyazüne çıkarılması eserleninin bir kitap altında basılması ile Devrekli şair yazar Müfide Güzin Anadol’un şiirlerinin toplu olarak basılması çalışmalarının da olduğunu ifade etti.

    SEMERCİ ATTI BOZKURT BİZE SAHİP ÇIKTI

    Konuşmasında Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği’nin belediye binasında hizmet verdiğini ancak önceki başkan Mustafa Semerci’nin derneği buradan çıkarttığını ifade eden Başkan İbrahim Tığ, 3 yıl aradan sonra kendilerine sanat, sanatçı ve kültür dostu Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un sahip çıktığını, söyledi.

    Tığ, “Başkanımız Çetin Bozkurt’a sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum, onun sanat ve sanatçıya verdiği değeri öteden beri biliyoruz. Bizimle birlikte ilçemizdeki bütün sanat, kültür derneklerine sahip çıkması da onun ileri görüşlülüğünün kanıtıdır. Unutulmamalıdır ki şehirler sanatçısıyla, kültürleriyle gelişir ve yaşar. Devrek’i de hepbirlikte bu alanda geliştirip yaşatacağız” dedi.

    ROSAK’a yeni katılan Türk Sanat Müziği Koro Şefi Levent Özger ile Sanatçı Leman Öztürk de, Başkan İbrahnim Tığ ve Yönetim kurulu Üyelerine, kendilerini kabul ettikleri için teşekkür ederek, hep birlikte Devrekimiz için güzel çalışmalar yapacaklarını, ifade etti.

    Bu arada ROSAK Yönetimi Başkan Tığ’ın başkanlığında toplanarak derneğin yapılan ve yapılacak çalışmaları görüşmek üzere toplandı.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
  19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
ŞEHİT ANNELERİ UNUTULMADI
ŞEHİT ANNELERİ UNUTULMADI