Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

VALİ TUTULMAZ: MUHTAR KÖYDE OTURMALI!

Vali Mustafa Tutulmaz, köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

VALİ TUTULMAZ: MUHTAR KÖYDE OTURMALI!
Bu içerik 1544 kez okundu.
Advert

 

  -Sercan KAPUSUZ-

Vali Mustafa Tutulmaz, köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

 Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Devrek'e gelen Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz  köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Devrek AKM Salonu’nda düzenlenen toplantıda muhtarlarla buluşan Vali Tutulmaz, başta UYUMA ve KADES uygulamaları olmak üzere muhtarları birçok konuda bilgilendirdi. Muhtarların koronavirüs ile  mücadelede duyarlı olmalarını isteyen Vali Tutulmaz köylerdeki izinsiz yapılaşmalara dikkat çekti.

   TOPLUM OLARAK İKİ SORUNUMUZ VAR

  Vali Tutulmaz, "Devrek'i virüsle mücedele konusunda takdir ediyorum. En temiz ilçelerimzden birisi Devrek. Bu başarısından ötürü başta sağlık çalışanlarımız ve denetim ekiplerine teşekkür ediyorum.

   Toplum olarak iki temel sorunumuz var uyuşturucu ve kadına şiddet. Bunların önüne geçmek ve egellemek için bakanlığımızın UYUMA ve KADES adında uygulamaları var.  Bu uygulamaların vatandaşın kullanımının arttırılması bu sorunların çözülmesinde büyük öneme sahip. Sizden isteğim bu uygulamaları vatandaşımıza kullandırın. Uyuşturucu ve kadına şiddette şikayet etmekte kesinlikle çekinmeyin. Bizim gibi kadna değer veren toplumlarda kadına şiddet kabul edilemez bir olaydır.

  Vatandaşlarımıza hizmet için bu görevlerdeyiz. Vatandaş varsa devlet var. Kamu ile işbirliği içerisinde,tarafsız ve herkesi kucaklayacak sekilde görevinz yapınız.

   KAÇAK YAPILARA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

   Ayrıca  kimlik kartlarının değiştirilmesini hızlandırmalıyız. Sahteciliğin önüne geçebilmek için değerli bir konu. Bunun yanında pandemi sürecinde köylerde yapılaşma sorunu başladı. Bu yapılaşmayı eski metodlarla yaptırmayın. yapı yapacak kişi gerekli mercilerden ruhsatlarını aldıktan sonra inşaasına başlasın. Kaçak yapılan yapılar gerekli cezai işlemler uygulandıktan sonra yıkılır vatandaşın mağdur olmaması içn bu konuya dikkat edin.

   Muhtarın yeri köyüdür. Muhtarlık köyden uzak olarak yapılmaz. Muhtar olan köyünde oturur köylüsünün ve köynün sornlarını yakından görür. Köyde oturmayacaksanız bu görevi köyde oturan yapacak kişilere bırakın o zaman onlar muhtar olsun." dedi.

  İKİNCİ ADRESİNİZİ DE KAYDETTİRİN

 İl müdürlerinin bilgilendirme yaptığı toplantıda AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör; Afete maruz kalan yerde yapılaşmayın varsa bildirin. Adrese dayalı sistemde adresi görünmeyen vatandaşımızın adresi sistemde yoksa ve afete maruz kalmışsa afet ödemesi alamıyor. Bu yüzden vatandaşların adreslerin sistemde kayıtlı olduğundan emin olun sisteme kayıt ettirmesi konusunda uyarın hatta varsa ikinci adreslerinide kayıt ettirsinler." dedi.

  SAYI ARTARSA ÖLÜMDE ARTAR

  Güngörün açıklmasında sonra söz alan İl Sağlık Müdürü Erturul Ertuğrul Güner; " Devrek vaka sayısının en az olduğu ilçelerimizden birisi. Ama buna güvenerek tedbiri elden bırakmamak gerek. sayı artarsa ölmde artar.

Devrek Devlet Hastanesi'nde eksik olana doktorlarımızı ve ekipmanlarımız tamamlamaya çalışıyoruz. Şuan için kulak burun boaz bıranşında eksiğimiz kaldı onun içinde gerekli çalışmaları yapıyoruz."dedi.

   KONFERANS SALONU İÇİN YER İSTEDİ

 Devrek'e yakışır bir konferansa salonu için yer talep eden Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt; " Sayın valim şuan içinde bulunduğumuz salonumuz yetersiz kalıyor. belediye olarak projemiz hazır. yeni bir salonu yıkılan spor gençlik merkezinin arazine inşaa etmek istiyoruz.

Bunu dışında yüksek okul karşısından yapılacak köprü Devrek için önmli projelerden birisi onunda hayata geçirilmesi önceliklerimiz arasında." dedi. Başkan Bozkut'un taleplerine olumlu bakan Vali Tutulmaz konferans salonu için destekçi olacaklarını belirtti. Vali Tutulmaz muhtarları dinleyerek görüş ve önerilerini aldı.

   İŞ İNSANLARININ TALEPLERİNİ DİNLEDİ

  Vali Mustafa Tutulmaz daha sonra Devrek Öğretmenevi'nde "Ekonomi Toplantısı"nda iş insanlarıyla buluştu. Vali Tutulmaz Filyos projesi ile birlikte ilçenin öneminin artacağını, ekonominin canlanacağını vurguladı.İş insanlarını dinleyerek görüş ve önerilerini aldı. İş hayatında başarılar diledi.

   Vali Mustafa Tutulmaz,  toplantılar ve ziyaretler için  geldiği Devrek'te  COVİD-19 la mücadele kapsamında denetim yaptı. Esnaf ve vatandaşlarımızla sohbet ederek salgınla mücadelede belirlenen tedbirler ile  maske, mesafe, temizlik kurallarına hassasiyetle uyulmasını istedi.

Vali Tutulmaz'ın Devrek ziyaretine başta Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, kamu kurum ve kuruluşların il ve ilçe müdürleri, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emrah Dindar İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, Zonguldak İl Genel Meclis Üyeleri, iş insanları ve  muhtarlar eşilik etti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
  19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
ŞEHİT ANNELERİ UNUTULMADI
ŞEHİT ANNELERİ UNUTULMADI