Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

23 NİSAN BURUK KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 101.Yıl dönümü sade bir törenle kutlandı.

23 NİSAN BURUK KUTLANDI
Bu içerik 1136 kez okundu.
Advert

 

  -Sercan KAPUSUZ-

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 101. yıl dönümü Devrek'te de sade bir törenle kutlandı.

   Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk ve dünya çocuklarına armağan edildiği ve Türk milletinin tarihinde yeni bir dönemin açıldığı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temelinin atıldığı, milli hakimiyet esasının hakim kılındığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram'ının 101. yıl dönümünün bütün yurtta olduğu gibi Devrek'te de pandemi kurallarına uygun olarak sade bir törenle kutlandı.

  Pandemi nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında katılımın sınırlı sayıda tutulduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlmaları Atatürk Anıtına Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya'nın çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve Devrek Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın söylenmesi sonrasında  günün anlam ve konuşmasını yapan Ahmet Taner Kışlalı Ortaokulu Müdürü Emin Yaşar;

    "Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en önemli günlerden biridir 23 Nisan 1920. Yurdu işgal edilmiş, başsız kalmış bir ulusun yeniden toparlanma, ayağa kalkma, yurduna ve geleceğine sahip çıkma kararını aldığı gündür bugün.

 Cumhuriyetimiz ve bizler için önemli bir güne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yüz bir yıl önce bugün Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan, ilk milli meclis olan ve Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında büyük rol oynayan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür bugün.

 Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş, bu yönüyle de dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu bayram, dünyada var olan tek çocuk bayramıdır.

 23 Nisan 1920 günü, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilam ile sonuçlanarak, Türk milletinin ufku açılmıştır.

 Türk milleti, dün olduğu gibi bugünde Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmayacak. Cumhuriyetin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup, muhafaza edecektir. Millet olarak amacımız, akıl ve bilimin ışığında ilerleyerek, çağdaş bir toplum olarak sonsuza kadar var olabilmektir.

  Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan "Egemenlik Kayıtsız şartsız Milletindir" sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak, gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur. Ülkemize ve yarının büyükleri olacak çocuklarımıza en temel görevimiz budur.

  Sen saçlarına baharları tak çocuk,

 Gülüşün güneş olsun, ellerin umut.

 Büyük Onder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve bizlerin çocuklarımızdan beklentisi, ülkemizi dünyanın en güçlü ülkesi yapmak için çalışmalarıdır . Hızla değişen bu dünyada ülkemizin adını bilimde, fende, teknolojide, sanayide ve en önemlisi eğitimde altın harflerle yazdırmalrıdır.

  Tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını en içten duygularımla kutluyor, bu vesileyle, bu günleri bizlere armağan eden büyük önderimiz Atatürk'ün aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum.

  Insanlığın hiçbir zaman savaş, kan ve aci görmemesi dileğiyle, tüm çocuklarımızın ve siz sunarım. kıymetli misafirlerimizin bayramını kutlar, saygılarımı sunarım" dedi.

  Müdür Yaşar'ın yaptığı konuşmanın ardından Ahmet Taner Kışlalı Ortaokulu öğrencileri 23 Nisan şiirlerini okudu. Sade bir şekilde kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 23 Nisan konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

  Sade bir şekilde ve sınırlı katılımcıyla yapılan kutlma törenine; Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emrah Dindar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, Zonguldak İl Genel Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire ve okul müdürleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
  AMİGURUMİ İLE PARA KAZANIYORLAR
AMİGURUMİ İLE PARA KAZANIYORLAR
ANIT AĞACA YAKIŞMIYOR
ANIT AĞACA YAKIŞMIYOR