Advert
Advert
Advert

HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI BAŞLADI

2020-2021 eğitim öğretim yılı 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri başladı.

HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI BAŞLADI
Bu içerik 845 kez okundu.
Advert

 

 -Zeki BAŞOĞLU-

  2020-2021 eğitim öğretim yılı 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri başladı.

  Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile ilk kez 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında kutlanmaya başlanan "Hayat Boyu Öğrenme Haftası", Gökçebey'de düzenlenen tören ile kutlandı.

  Gökçbey Kaymakamlığı önderliğinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğiti Merkezi Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen törende 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı Gökçebey Halk Eğitim Merkezi tarafından hayata geçirilen eserler de tanıtıldı.

  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi sonrasında günün anlam ve konuşmasını yapan Öğretmeni Nihan Kurt'un ardından kürsüye gelerek etkinlik hakkında bilgi veren Gökçebey Halk Eğitim Merkezi müdürü Sadettin Erenoğlu;

  "Mili Eğitim bakanlığı nın aldığı karar doğrultusunda,bu yıl ilk defa 1-7 Haziran tarihleri arasında 'HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI ' olarak kutlanmaya başlamıştır.

   Gökçebey Halk eğititimi Merekzi olarak, ilçemiz Merkez,Belde ve Köylerinde açmış olduğmuz kurslarımızda, yaptığımız eğitim ve öğretim faalyatlari aracılığıyla ;6-7 yaşından itibaren her yaştan vatandaşımızın bilgi,beceri ve yeteneklerini geliştirerek ,örgün eğitimin dışında hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliklerini kapsayan ,hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi ,tanıtılması ve yaygınlaştırılmasını amaçlamaktayız.

   2020-2021 öğretim yılında ilçemizde İŞKUR destekli kursların açılmasına öncelik verdik.Bu kapsamda Aşçı Yardımcısı Kursu,Yatak Odası Tekstili Hazırlama Kursu,Çeyiz Ürünleri Hazırlama Kursu,Şiş ve Tığ Örücülüğü  Kursu,Arıclık Kursu,Tavuk Yetişriciliği Kursu,Trabzon Hurması Yetiştiriciliği Kursu,Kadın Giyim Modalist Yardımcısı Kursu -Klarnet Eğitimi Kursu olmak üzere 12 adet kurs açılmıtır.Bu kurslar ,herhangi bir işi ve mesleği olmayan vatandaşlarımıza istihdam garantisiz meslek edindirme kurslarıdır.

 İlçemizde bu kursların  açılması için bizleri destekleyen  ve teşvik eden  İŞKUR Zonguldak,emekli il Müdürlüğü  yönetici ve personeline ,Kaymakamımız Sayın Ömer Övünç Koşansu ya,Belediye Başkanımız Vedat Öztürk e,İlçe Müftümüz Osman Güneş e  İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Keskin e ,Okul Müdürlerimize ,Köy ve Mahalle Muhtarlarımıza ,Sivil Toplum Kuruluşlarına ,vatandaşlarımız, kursiyerlerimiz ve ailelerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum' dedi.

    Halk Eğitim Merkezi'nin bu tarz etkinlikleri kendi binasında yapaması için çalışacaklarını belirten Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk;  '"Kursiyerlerimize ve  kursların açılmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum. Önümüzdeki yıl ,bu serginin Halk Eğitim Merkezi!nin kendi binasında yapabilmesi için, var gücümüzle çalışacağız." dedi.

  Gökçebey Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu; "Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliği çevçevesinde,bugünkü programda emeği geçen kursiyerlerimize, öğretmenlerimize, müdürlerimize, ilgi gösterek yalnız bırakmayan halkımıza teşekkür ederim." dedi.    

    Kuslarda başarı gösteren kursiyerlere sertifikaları protokol üyeleri tarafından takdim edilmesinin akabinde sergi açılışı için kurdele keserek, sergi gezildi.

    Sertifika töreninin sonrasında klarnet eğitimi gören Roman vatandaşların oluşturduğu orkestra 6 müzik eseini seslendirerek katılımcıların hoş vakit geçirmesini sağladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ