Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

ÖĞRETMEN-ŞAİR KARKA’DAN “HÜZÜN ÇAĞRISI”

Devrekli şair-yazar, öğretmen Halil Karka’nın üçüncü kitabı “Hüzün Çağrısı” çıktı.

ÖĞRETMEN-ŞAİR KARKA’DAN “HÜZÜN ÇAĞRISI”
Bu içerik 1497 kez okundu.
Advert

         Devrekli şair-yazar, öğretmen Halil Karka’nın üçüncü kitabı “Hüzün Çağrısı” çıktı.

         Toplam 96 sayfadan oluşan ve Kitap72 Yayınları arasından çıkan “Hüzün Çağrısı”nda 60 şiir yer alıyor. Kısa, öz ve yoğunluklu anlatımla şiirlerini ortaya koyan şair-öğretmen Halil Karka’nın daha önce yayınlanan “Metruk Yazılar”, “Kayıp İlanı” adlı kitapları da bulunuyor.

         Şiirlerinin konularını çevre, umut, doğa ve insani değerlerin yanısıra Devrek özelinde bir çok mekanı ve yaşanmışlıkları konu olarak seçen şair Halil Karka, aynı zamanda güncel bir tarihe de tanıklık ediyor. “İsimsiz” başlıklı adlı şiiri de bu savımızı doğruluyor ve şiirin bir bölümüde Devrek’in yetiştirdiği, Devrekle özdeşleşen şair Rüştü Onur’u hatırlatıyor bize:

          “Bambaşka köşe başlarındaydım

         Rüştü’nün Şehir’i hariç, tüm varlık ve yokluk dahil.s

         Sarı oda lambasının önünde beliren belirsizlik hariç.

         Başka köşe başlarındayım.

         Hayatın sunduğu bu büyük ziyafet,

         Aşınmaktayım.

          Başka bir zamandayım, aşkla.”

         Şair Karka bu şiirinde ayrıca, Rüştü Onur’un çıkarmak isteyip de ömrü yetmediği için çıkaramadığı “Şehir” adındaki derginin 17 yıldır Devrek’te onun vasiyeti olarak kabul edilip yayınlandığınına da atıf da bulunuyor.

Öğretmen-Şair Halil Karka, gündelik yaşamın vazgeçilmez parçası olan şiirlerindeiyi bir gözlem ve duyarlılıkla insana değer yargıları ön plana çıkarmayı amaçlamış ve bunu da başarmış. Şiir severlerin keyif alacağı, gönüllere dokunacak şiirlerden oluşan “Hüzün Çağrısı”nı okumanızı salık veriyoruz.

“Kendime borçlu benim sevaplarım / Yazacak ne satırım kaldı ne de kalabalıklaşmış yalınlığım”, söyler misiniz Allah aşkına daha ne desin Halil öğretmen!.

         Halil Karka kimdir?

1978 yılında Zonguldak'ta doğdu. Maden işçisi bir ailenin ikinci çocuğu. İlk ve orta öğrenimini Devrek' te tamamladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tarih Öğretmenliği Bölümü mezunu. Zonguldak'ta çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı. Halen Devrek Gazi Ortaokulu Müdürlüğü görevini yürütüyor. Evli ve 3 çocuk babası.

(İbrahim Tığ)

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
  19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU