Advert
Advert
Advert

ROMAN BAYANALAR SERGİ AÇTI

Devrek'te Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan amigurumi sergisi açıldı.

ROMAN BAYANALAR SERGİ AÇTI
Bu içerik 1420 kez okundu.
Advert

 

 -Sercan KAPUSUZ-

  Devrek'te Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan amigurumi sergisi açıldı.

  Devrek Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından roman vatandaşlara verilen amigurumi kursu dönem sonu sergisi, Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, Devrek Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yaşar Özlüoğlu, Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İsmail Öztürk  ve Devrek protokolünün katılımıyla Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde açıldı.

  8 Nisan Dünya Romanlar günü nedeniyle roman bayanlara yönelik İŞKUR işbirliğiyle Devrek Kaymakamlığı katkılarıyla Devrek Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde açılan usta öğreticiliğini Feride Engin'in yaptığı ve 3 ay boyunca devam eden amigurumi kursuna katılan roman bayanlar kurs sonu sergisini açarak bitirme belgelerini aldı.

   Roman bayan kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı serginin açılışından sonra Kaymakam Ümit Altay protokol üyeleriyle sergideki stantları gezerek hazırlanan materyaller hakkında bilgi aldı. Roman bayanlar tarafından hazırlanan sergi ise büyük beğeni aldı. Kaymakam Altay, serginin hazırlanmasında emeği geçen tüm kursiyerlere teşekkür etti.

    Kursu başarıyla bitiren kursiyerlere bitirme belgelerini veren Kaymakam Altay: "Roman bayanların bu tarz kendi becerilerini geliştirecek ve kendilerine ekonomik getiri sağlayacak kurslara katılmları çok güzel. Sizleri tebrik ediyorum.  Başka kurslarada yazılarak kendinizi geliştirmeye devam edin özellikle okuma yazma kursuna gidip okuma yazma öğrenmenizi istiyorum.

   Ayrıca siz roman bayanlara son dönemde Devrek'te yaşadığımız olaylarda büyük görev düşmekte. Özellikle gençlere sahip çıkmanızı istiyorum. Çok üzücü şeylerin yaşanmamış olması sevindirici. Huzurun devam etmesi için siz roman bayanlarda elinizden geleni yapın." dedi

  Kursa katılan roman bayanlarda yaşananlardan çok üzüntü duyduklarını ve bir daha böyle bir olay yaşanmaması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını dile getirdi.

  Roman bayanların katılmış olduğu amigurumi sergisi hakkında bilgi veren Devrek Halk Eğitimi Merkezi Müdürü, " 8 Nisan Dünya Romanlar günü nedeniyle Roman bayanlara yönelik İŞKUR işbirliğiyle Devrek Kaymakamlığı desteğiyle Devrek Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak Roman bayanlarımıza usta öğreticimiz Feride Engin tarafından 3 ay süren amigurumi  kursu verdik. Kursiyerlerimiz burada becerilerini geliştirme fırsatı buluyorlar. Bunun yanında ekonimik olarak kendileri için bir iş imkanı sahip oluyorlar. Devlet olarak sahip çıkarak yaşam boyu Halk Eğitim Merkezinden de eğitimlerine devam etme fırsatı veriyoruz" dedi.

   Sergi açılışı sonrası Kaymakam Altay ve protokol üyeleri Devrek Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen ve devam etmekte olan rölyef kursunu ziyaret ederek kurs usat öğreticisi Şule Türker'den kurs ve kursuyerler hakkında bilgi aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ