Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

İLK MEZUNLARINI VERDİ

Devrek Mesleki Eğitim Merkezi bu yıl ilk mezunlarını verdi.

İLK MEZUNLARINI VERDİ
Bu içerik 2737 kez okundu.
Advert

 

 -Sercan KAPUSUZ-

 Devrek  Mesleki Eğitim Merkezi bu yıl ilk mezunlarını verdi.

 Milli Eğitim Bakanlığının mesleki eğitimi güçlendirmek amacıyla yaptığı düzenlemelerden olan Mesleki Eğitim Merkezlerinin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi statüsüne alınmasının ardından, Devrek'te çıraklık eğitimi alan öğrenciler zorunlu fark derslerini alarak lise mezunu oldu.

  Devrek  Mesleki Eğitim Merkezi'nde işyeri tabanlı mesleki eğitim alarak mezun olan öğrenciler Ustalık belgesinin yanında Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diploması da aldı.

 “Lise Diploma Programı” ve “Ustalık Programı” mezuniyet töreni Devrek Mesleki Eğitim Merkezi’nde pandemi koşulları göz önünde bulundurularak yapıldı. Sadece mezun olan öğrenci ve öğretmenlerinin katıldığı mezuniyet töreninde konuşan Okul Müdürü İsmail Derin:

  “Sizlerin bu anlamlı gününüzü ölümsüzleştirmek adına buradayız. Bizler başta ailelerinize verdiğimiz sözü tutmanın sizleri ustalık belgesi ve meslek lisesi diploması ile uğurlamanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan 4 yıl önce başladığımız Geleceğin Ustalarını yetiştiriyoruz söylemini artık bizler Ustalarımızı yetiştirdik olarak değiştireceğiz. Önümüzdeki dönemde çoğunuz bizim paydaşımız olacaksınız.  Ahilik kültürü ile İş ahlakı ve disiplini içinde sizleri yetiştirdik. Sizlerin üzerinde emeği olan tüm ekibime sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıca sizlerin Mesleki eğitimini veren tüm Usta öğreticilerimize de teşekkür ediyorum. Sizlerin artık kendi ayaklarınız üzerinde durup ailenize, vatana, millete hayırlı bir fert olma ve geleceğin ustalarını yetiştirme vaktiniz geldi. Unutmayın ki İyi bir Usta; mesleki anlamda önce kendini yetiştiren ustasını geçmeli daha sonra da kendini geçecek usta yetiştirmelidir.Mutlu sağlıklı ve bol kazançlı yaşam sizlerle olsun. İş hayatınız boyunca İş disiplini ve iş ahlakı hakkında öğrendiklerinizi hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın. O olmadan yaptığınız işin kalitesinin ve güzelliğinin bir anlam ifade etmeyeceğini   unutmayın. İş prensiplerinden ve kaliteden asla ve asla taviz vermeyin. Ola ki karşınıza herhangi bir zorluk çıkarsa asla pes etmeyin.  Hayatta sağlam durun. Sizlere güveniyorum. Dileğim sizleri başarılı ve kazançlı görmektir. Bizler sizleri unutmayacağız. Mezuniyetiniz hayırlı olsun. Alnınız da yolunuz da açık olsun”  Dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler öğretmenlerinin elinden ustalık belgelerini ve diplomalarını aldı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLARA PLAKET VE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ
ŞAİR VE YAZARLARA PLAKET VE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ