Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

DEVREK DEMOKRASİ NÖBETİNDE

Devrek'te 15 Temmuz darbe girişiminin 5. yılında Cumhuriyet Alanı'nda demokrasi nöbeti tutuldu.

DEVREK  DEMOKRASİ NÖBETİNDE
Bu içerik 1309 kez okundu.
Advert

 

  -Sercan KAPUSUZ-

  Devrek'te 15 Temmuz darbe girişiminin 5. yılında Cumhuriyet Alanı'nda demokrasi nöbeti tutuldu. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü dolayısıyla Cumhuriyet Alanı'nda program düzenlendi. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü kapsamında pandemi koşullarına uygun bir şekilde Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen program saat 20.00 itibariyle Devrek İlçe Gençlik Merkezi önünden başlayan Cumhuriyet Alanı'nda biten Milli Birlik Yürüyüşü ile başladı.

  Halkın yoğun katılım gösterdiği programa,  Devrek Kaymakamı Ümit Altay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emrah Dindar, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Devrek İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cihan Durdubaş, sivil toplum kuruluş temsilcileri, kamu kurum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, ve davetliler katıldı. pandemi koşullarına uygun olarak hazırlanan Cumhuriyet Alanın'daki program şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunup akabinde İstiklal Marşı ile başladı. günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını Kızılay Devrek Şubesi Başkanı aydın Çolpa yaptı.

  BELKİ YENİ BİR FETRET DEVRİ, BELKİ YÜZ YIL SÜRECEK BİR KAOSUN İLK FIRTINASI SERVİS EDİLİYORDU

  Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, günün anlamına ilişkin yaptığı açıklamada;

  "Bu akşam burada Fetö terör örgütü tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan 15 Temmuz hain darbe kalkışmasına karşı Milletimizin her kesiminin, elini taşın altına koyduğu, tanklara ve silahlara karşı göğsünü siper ettiği, Demokrasiyi ve Milletimizi korumak için canını ortaya koyduğu günü hatırlamak ve anmak ve bu başarıyı kutlamak için toplandık.

 Bundan tam 5 yıl önce 15 ve 16 Temmuz' da Fetö terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi ile ülkemiz tarihinin en karanlık, en acı günlerinden birini hep birlikte yaşadık. Ülkemiz Darbe girişimi ile, iç savaş ile, açıktan dış müdahale ile yüzleşmek zorunda kaldı. Belki yeni bir fetret devri, belki yüz yıl sürecek bir kaosun ilk fırtınası servis ediliyordu. Ülkemiz teslim alınacak, Devletimiz teslim alınacak, Milletimiz esir alınacak ve bugün Irak'ta, Suriye'de, Li.ya'da ve Mısır'da olduğu gibi birbirine kırdırılacaktı. Birinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük felaket, bir yıkım, bir çokuluslu savaş kapımızı çaldı.

 Milletin ödediği vergiler ile ülkemizin savunmasında kullanılmak üzere alınan F-16'lar, tanklar, silahlar, Peygamber Ocağı diye tabir ettiğimiz, ülkemizin gözbebeği, kahraman ordumuzun içine sızmış, hainler tarafından bu millete doğrultuldu. Bu asil millet, 15 Temmuz gecesi, tanklara, tüfeklere, helikopter ve uçaklardan atılan mermilere göğsünü siper ederek, istiklal ve istikbaline daima sahip çıkacağını, bayrağımızı ilelebet daha yükseklerde dalgalandıracağını, ezanların susturulamayacağını bir kez daha göstermiş, bu milletin birliğine, beraberliğine ve bütünlüğüne kast eden darbecilere karşı darbe yaparak cevap vermiştir.

 Emin olun ki, bugünden sonra da dün olduğu gibi ülkemize karşı gerçekleştirilen bu saldırılar devam edecektir. Bu saldırıların arkasında. dün Çanakkale'de hangi ülkeler vardı ise, o ülkeler vardır.

 Yeni küresel güç hesaplaşmalarının ana cephesi bizim coğrafyamızdır. Türkiye bu coğrafyanın tam merkezindedir, bu hesaplaşma, biz tam olarak özgür ve bağımsız bir ülke olana kadar devam edecek, Allah' in izni ve yardımı, milletimizin de gayreti ile bu mücadeleyi asil Türk Milleti kazanacaktır.

  15 Temmuz şanlı direnişimizin yıl dönümünde; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ün bizlere miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti' ne Fető terör örgütü tarafından karşı Fetö gerçekleştirilmeye çalışılan darbe ve iç işgal girişimini savuşturan, bastıran ve muhafaza etmemizde Başkomutanlık rolünü ve görevini üstlenen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan' a saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyor, başta canını feda ederek darbenin seyrini değiştiren şehidimiz Ömer Halisdemir olmak üzere, 15 Temmuz gecesi süs havuzlarında abdest alip, tankların altına yatan, f-16 lardan atılan mermilere göğsünü siper ederek şehadete yürüyen 251 şehidimizi, 2734 gazimizi, ve ülke savunmasında bu zamana kadar hayatlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ve Türk milletinin öz evlatlarının fedakarlıklarını daima hatırlayacağımızın sözünü veriyor. Türkiye sevgisi imandandır diyor, hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. " dedi

  AZİZ MİLLETİMİZ TEK YÜREK TEK BİLEK OLMUŞTUR

  Başkan Çetin Bozkurt, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir konuşma yaparak mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği gibi, devletimiz ve milletimizin istiklal ve istikbaline kastetmeye teşebbüs eden hain FETÖ terör örgütünün kanlı darbe girişimini tarihte eşi benzeri görülmedik bir kahramanlıkla bertaraf eden aziz milletimizin tarihe kazıdığı bir destan olan ‘15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün  beşinci yıl dönümünü kutluyoruz.

   Tarihimizin en karanlık hadiselerinden biri olan 15 Temmuz 2016 darbe kalkışması ve işgal girişimi, milletimizin verdiği destansı mücadele neticesinde parlak bir zafere ve aydınlığa dönüşmüştür.    

   Aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi tek yürek, tek bilek olmuştur. Tankın, topun, tüfeğin, helikopterin, uçağın, füzenin karşısına sadece ve sadece demokrasiye olan inancı ve bağlılığıyla demokrasisine, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır.

   Bilinmelidir ki, geçmişte olduğu gibi Cumhuriyete, demokrasimize ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, aziz milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.

  ASLA VE ASLA BAŞARAMAYACAKLAR

   15 Temmuz kalkışması bize yeniden hatırlatmıştır ki Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ile bu vatanı kanlarıyla sulayan şehitlerimizin kurmuş olduğu Laik Cumhuriyet ve Kurucu değerlerimizi yerle bir etmek isteyen Dahili ve Harici Bedhahların sonu gelmeyecektir ama asla ve asla başaramayacaklardır.

    Her türlü zorlukları aşarak kurduğumuz devletimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla daha da yüceltmek ve güçlendirmek temel sorumluluğumuzdur. Bunun için, sosyal, kültürel, ekonomik ve diğer alanlarda bölgemizde ve dünyada gelişmiş ülkeleri aşmak için çok çalışmalıyız.

   Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Devrekli hemşerilerimin ve Aziz Milletimizin Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Gününü en içten duygularımla kutluyorum.” dedi

  CUNTACI VE DARBECİLERE KARŞI BİZZAT BU AZİZ MİLLET TARAFINDAN BİR KAHRAMANLIK DESTANI YAZILDI

  17-25 Aralık Yargı Darbesiyle amaçlarına ulaşamayan Fethullahçı Terör Örgütü bu defa doğrudan Türkiye Cumhuriyetine ve milletine silah doğrultacak küstahlık ve cesareti gösteriyordu diyen

Kaymakam Ümit Altay; " 15 Temmuz 2016 gecesi, ülkemiz tarihinin en karanlık, en aci günlerinden birine şahitlik ettik. Güzel ülkemiz, aziz milletimiz ,darbe ve iç savaş girişimiyle aynı zamanda dolaylı yoldan dış müdahale ile de yüzleşti. 17-25 Aralık Yargı Darbesiyle amaçlarına ulaşamayan Fethullahçı Terör Örgütü bu defa doğrudan Türkiye Cumhuriyetine ve milletine silah doğrultacak küstahlık ve cesareti gösteriyordu.

  O gece belki Türk tarihinde yeni bir fetret devrinin başlangıcı, belki yüz yıl sürecek bir kaosun ilk fırtınası servis ediliyordu. Ülke teslim alınacak, devlet teslim alınacak, millet esir alınacak ve insanlarımız onlarca yıl birbirine kırdırılacaktı.

 Fakat başta sayın cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve bu aziz milletin ferasetiyle, bu hain plan bozguna uğratıldı ve belki de dünya tarihinde bir ilk yaşanarak cuntacı ve darbecilere karşı bizzat bu aziz millet tarafından bir kahramanlık destanı yazıldı.

  Türkiye düşmanlarının beslemeliğini yapan FETÖ'nün darbe planları ters tepti ve bu ihanetin içinde yer alan hainler ve dış destekçileri uzun yıllar unutamayacakları bir tokat yiyerek inlerine geri sokuldu.

  Bu vesileyle eşsiz bir kahramanlık destanı yazarak bu milleti parçalayıp yok etme planlarını yerle yeksan eden büyük Türk milletine tekraren saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

  Sevgili hemşerilerim, 15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk Siyasi Tarihinde eşi benzeri görülmemiş büyüklükte, hain bir saldırıya maruz kalmıştır.

  Düşmanın harp sahasında bile yapmadığı, yapamadığı alçaklığı bu asker görünümlü fetöcü hainler aziz milletimize reva görmüştür. Bu milletin topunu tüfeğini devletine ve demokrasisine sahip çıkmak için sokaklara dökülen silahsız savunmasız insanlara çevirmiş ve acımasızca ateş etmişlerdir.

  Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milleti kadim bir devlet ve millettir. Devlet hafızası güçlüdür. Bu hafıza kendisini devlet refleksi olarak göstermiştir. Kurşuna, tanka, uçağa karşı göğsündeki sarsılmaz imanı ve vatan sevgisiyle yürüyen bu memleketin aziz evlatları genlerindeki binlerce yıllık kahramanlık ruhuyla hareket etmişlerdir.

  Sevgili hemşerilerim, Anadolu toprağı sıradan bir toprak parçası değildir. Her bir karış toprağı şehit ve gazi kanlarıyla yoğrulmuş böyle mübarek bir vatan parçası dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Bu memleket, bu eşsiz coğrafya, Peygamberler, evliyalar, velilerin dualarıyla perçinlenmiş harcı kuvvetlendirilmiştir. Analarımızın duaları bu asker milletin en büyük zırhıdır.

  15 Temmuz şanlı direnişimizin yıl dönümünde; darbe ve iç işgal girişimini savuşturan ve bastıran, Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK' ün bizlere miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti'ni muhafaza etmemizde başkomutanlık rolünü ve görevini üstlenen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

 15 Temmuz gecesi şehit olan 251 vatan evladı ve gazilerimiz ile ülke savunmasında savunmasında bu zamana kadar hayatlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor ve Türk milletinin öz evlatlarının fedakarlıklarını sonsuza dek unutmayacağımızın sözünü veriyoruz. "

 ifadelerini kullandı.

  CUMHURBAŞKANI CANLI YAYINDA HALKA SESLENDİ

 Anma etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayına çıkarak vatandaşlara hitap etti 15 temmuz darbe girişimini anarak darbeyi lanetledi Türk milletine teşekkür etti.

  ŞEHİTLERİMİZ İÇİN KURAN-I KERİM VE DUALAR OKUNDU

Anma etkinlikleri kapsamında din görevlisi tarafından Kuran-ı kerim okundu ve ardından Devrek Müftüsü Hasan İzmirli tarafından dualar edildi. Saat 00.13'e kadar şiir, türkü dinletisi ve çeşitli etkinliklerle anma programı devam etti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
  19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU