Advert
Advert
Advert

ÜNİVERSİTENİN KONUĞU OLDULAR

Zonguldak'ta üniversite öğrencileri, depremzede çocuklar için etkinlik düzenledi

ÜNİVERSİTENİN KONUĞU OLDULAR
Bu içerik 1310 kez okundu.
Advert

 -Sercan KAPUSUZ-

 Zonguldak'ta üniversite öğrencileri, depremzede çocuklar için etkinlik düzenledi

   Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(ZBEÜ) Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından depremden etkilenen çocuklara yönelik etkinlik düzenlendi.

  ZBEÜ Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi ‘Minik Kalplere Büyük Dokunuş Sosyal Sorumluluk Projesi’ kapsamında 35 öğrencinin görev aldığı etkinlikle depremzede çocukların yüzünü güldürmeye çalıştı.Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle Zonguldak'a gelerek yurtlarda konaklayan çocuklara yönelik Farabi Kampüsü Kapalı Spor Salonu önünde gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şemseddin Ziya Dağlı, Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Seda Tapdık, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

    Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde siyaset bilimi kamu yönetimi 3. sınıfından 35 öğrencinin görev aldığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında yapılan etkinlikte, yaklaşık 60 depremzede çocuk BEÜ’de misafir edildi. Rektör Özölçer, aileleriyle birlikte etkinlik alanına gelen çocukları karşılayarak onlarla etkinlik öncesinde bir süre sohbet etti.

  Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Seda Tapdık koordinesinde gerçekleştirilen etkinlikte yaklaşık 60 depremzede çocuk müze gezisi, kimya deney laboratuvarı gösterisi, elektrik elektronik mühendisliği aboratuvarları gezisi, robotik kodlama gösterisi, ebru sanatının tanıtımı, tekerleme etkinliği, seksek, parmak, yüz ve kum boyama, istop sandalye kapmaca, halat çekme, çuval ve gol atma yarışı, mangala, plastik bowling, dama ve satranç, mendil kapmaca, uçurtma uçurma gib çetiştli etkinliklerle doyasıya eğlendi. Yapılan etkinliklerle, çocukların hem eğlenmeleri hem de sosyal becerilerinin geliştirmesinin hedeflendiğini belirten Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Seda Tapdık;

  " Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde siyaset bilimi kamu yönetimi 3. sınıfından 35 öğrencinin görev aldığı sosyal sorumluluk projesi olan Depremzede Çocuklar İçin Minik Kalplere Büyük Dokunuş Projesi’nin amacı, depremin yarattığı olumsuzlukları unutup eğlenebilecekleri bir alan sağlamak ve çocukların stres ve kaygıdan kurtulmalarına yardımcı olmaktır. Bu sayede çocuklar, pozitif duygular hissedecek ve hayatlarında olumlu bir değişiklik yaşayacaklar. Ayrıca, projenin bu çocuklar üzerindeki psikolojik etkisi, ileride oluşabilecek olumsuzlukların önlenmesine yardımcı olabilir.

  Projenin bir diğer hedefi, üniversite öğrencileri aracılığıyla topluma sosyal sorumluluk bilinci aşılamak ve gönüllülük ruhunu yaygınlaştırmaktır. Bölgedeki üniversitelerde okuyan öğrenciler, projede gönüllü olarak yer alarak, topluma katkıda bulunacak ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayacaklar. Projemiz, çocukların psikolojik sağlıklarını desteklemek, eğlenmelerine ve depremin etkilerini atmak için destek olmak adına faaliyetler yürütmeyi hedeflemektedir." dedi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ