Advert
Advert
Advert

DEVREK'TE GÖRÜNTÜLENDİ

Desen ve büyüklüğü ile dünyanın en güzel kelebeklerinden biri kabul edilen Tavus kelebeği Devrek'te görüldü.

DEVREK'TE GÖRÜNTÜLENDİ
Bu içerik 631 kez okundu.
Advert

Desen ve büyüklüğü ile dünyanın en güzel kelebeklerinden biri kabul edilen Tavus kelebeği Devrek'te  görüldü.

Nadir bulunan ve kanat açıklığı 16 santimetreye ulaşan Tavus kelebeği Devrek’te görüldü. Vatandaşların fotoğrafladığı kelebek türü, renk ve deseni ile görenleri hayran bırakıyor.

Tavus kelebeği; pek çok kelebek meraklısına göre dünyanın en güzel kelebeği olarak kabul edilmektedir. Bu türün güzelliği 1634’de bile dikkati çekmiştir ve Kral I. Charles’in Doktoru Sör Theodore de Mayerne bu güzelliği şöyle ifade etmiştir: “Tavus kelebeğinin kanatlarındaki “Gözler” yıldızlar gibi tuhaf bir şekilde parıldamaktadır, bu ışıltılar gökkuşağı renklerinin kıvılcımları gibi görünmektedir”.

Kanat altı siyaha yakın koyu renktedir. Bu renklenme ağaç kütüklerinin üzerine konduğunda ve hibernasyona (kış uykusu) yattığında mükemmel bir kamuflaj sağlamaktadır. Kamuflaj ve kanat üstündeki iri gözlere ilave olarak bu kelebek kanatlarını sürterek insanın da duyabileceği bir ses çıkarmaktadır. Bu özelliklerini kullanarak kendisine doğru gelen düşmanlarını tehdit etmeye çalışmaktadır.

Türkiye yayılışı genelde Marmara, Karadeniz ağırlıklıdır. Ancak Ankara’ya kadar güneye doğru inmektedir. Diyarbakır’dan bile kaydı verilmiştir.

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ