Advert
Advert
Advert

TPAO YOK SAYDI

Zonguldak’ta yatırım yapan TPAO’nun yerel firmaları yok saydığı iddiaları yanıt bekliyor.

TPAO YOK SAYDI
Bu içerik 380 kez okundu.
Advert

Zonguldak’ta yatırım yapan TPAO’nun yerel firmaları yok saydığı iddiaları yanıt bekliyor.

  Türkiye’nin ve Zonguldak’ın son dönem en büyük yatırımlarından biri olan Karadeniz doğalgazıyla ilgili yatırımlar devam ederken bölge firmalarının yok sayılması tepki çekiyor.

Yeniden Refah Partisi Çaycuma İlçe Başkan Ahmet Kavaracı, Filyos Gaz Sahasında TPAO'nun alt taşeronları olan ve aralarında Zonguldak, Ereğli, Filyos gibi yerel firmaların olduğu birçok firmanın TPAO tarafından mağdur edildiğini belirtti.

ZONGULDAK FİRMALARINI KİM YOK SAYDI?

Yeniden Refah Partisi Çaycuma İlçe Başkanı ve Zonguldak Milletvekili adayı Ahmet Kavaracı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı firmasının Filyos Gaz Sahasında bulunan yerel (Taşeron) firmaların mağdur edildiğini ifade ederek, yazılı bir açıklamada bulundu.

Kavaracı yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

"GAZ YANANA KADAR TAŞERONLARI ÇALIŞTIRDI, GAZ YANDIKTAN SONRA HATIRLANMAZ OLDU"

"Ana firmaları yabancı firmalardan olup, alt yüklenici firmaların yerli ve yerel firmalardan oluştuğu iş de sözler neden tutulmuyor. Ana firmaların gaz yanana kadar taşeronları gece gündüz durmadan çalıştırıp, taşeronların maliyetlerini 3’e katlanmasına sebep olup, bu çalışmaların mükafatını vereceğiz sözleri gaz yandıktan sonra hatırlanmaz oldu. Taşeron firmalar batma noktasına geldi.

TEPKİLER YÜKSELİYOR

TPAO yönetiminin taşeronlara verilen vaatlerden haberleri olmasına rağmen, hatta sizlerin mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz söylemlerine karşı çalışmalarına ara vermeden devam eden firmalara şu anda verilen hiçbir söz tutulmamaktadır. Aralarında Zonguldak, Ereğli, Filyos gibi yerel firmalarında bulunduğu birçok firma mağdur edilmiş durumda. Bununla kalmayıp ana firmaların bu firmalara para ödememek için kestiği akıl almaz cezalar da var.

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Taşeron firma işçilerine su, yatak, yemeklerin ücretli olduğu gaz sahasında işçilerin kullandığı tuvaletlerden bile taşeronlardan kullanma parası talep eden ana firmaların hakkedişlerle cezaları mahsup etmeye çalışmaları taşeronları mağdur etmiş durumda. Akıllara şu soru geliyor. TPAO yönetimi canını dişine takıp 3 vardiya 24 saat çalışan, gazı çıkaran bu firmaların paralarının ödenmesine yardımcı olacak mı yoksa sessizliğini koruyacak mı? Yeniden Refah Partisi olarak Konunun takipçisi olacağız"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR