Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

ÇİFTLİK SAHİPLERİ ENDİŞELİ

Pazar günü sel felaketinin yaşandığı Devrek'te sel sularının çekilmediği bazı bölgelerde, salgın hastalık riskinin olabileceği bildirildi.

ÇİFTLİK SAHİPLERİ ENDİŞELİ
Bu içerik 637 kez okundu.
Advert

   -Sercan KAPUSUZ-

   Pazar günü sel felaketinin yaşandığı Devrek'te sel sularının çekilmediği bazı bölgelerde, salgın hastalık riskinin olabileceğinden endişe ediliyor.

  Devrek'te pazar günü yoğun yağışların yol açtığı sel felaketi sonrası halen sel sularının çekilmediği ve binlerce tavuğun telef olduğu tavuk çiftlikleri salgın hastalık riski taşıyor.

  Devrek'te selden etkilenen yerlerde durgun suya karışan kanalizasyon atığı, çöp ve özellikle tavuk çiftliklerinde telef olan hayvan leşleri gibi nedenlerle kirlenme ihtimalinin arttığı, bunun da bölgede viral enfeksiyon riskine dair endişelere yol açmasından edişe ediliyor.

 Selde çiftlikleri zarar gören tavuk çiftliği sahipleri çiftliklerinde telef olan binlerce tavuğun halen çiftlik içerisinde olduğunu ve bu durumun her geçen gün salgın hastalığa yol açmasından endişe duyduklarını dile getirdiler.

   Sel sonrası telef olan tavukların salgın hastalığa neden olup ikinci bir afete yol açmasından endişe ettiklerini belirten tavuk çiftliği sahipleri: "Bölge olarak büyük bir felaket atlattık.  Çok şükür can kaybımız yok ama binlerce tavuğumuz telef oldu. Telef olan bu tavukların gün geçtikçe salgın hastalıklara neden olarak bölgemizde ikinci bir afete neden olmasından büyük endişe duyuyoruz. Biz kendi imkanlarımızla çiftiklerimizde temizlik çalışmaları yapıyoruz fakat halen zarar gören çifliklerimizde suyun içinde yada balçığın içinde binlerce telef olan tavuk var. Bizim yetiklilerden ricamız daha fazla vakit kaybetmeden telef olan bu tavukların ikinci bir afete neden olmasını engellemek adına çiftliklerimizin en kısa sürede temizlenmesidir."

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
“HER ÖNÜNE GELEN AĞAÇLARIMIZI KESECEK CESARETİ NEREDEN ALIYOR?
“HER ÖNÜNE GELEN AĞAÇLARIMIZI KESECEK CESARETİ NEREDEN ALIYOR? "
 19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.
19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.