Advert
Advert
Advert

SINIFLARA SOKULMAYACAK

Milli Eğitim Bakanı Tekin yeni eğitim öğretim yılında hayata geçecek uygulamaları açıkladı. Öğrenciler okula cep telefonu sokamayacak.

SINIFLARA SOKULMAYACAK
Bu içerik 571 kez okundu.
Advert

Milli Eğitim Bakanı Tekin yeni eğitim öğretim yılında hayata geçecek uygulamaları açıkladı. Öğrenciler okula cep telefonu sokamayacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretin yılında uygulamaya girecek yeni uygulamaları açıkladı. Çocukların okulda cep telefonuyla çok zaman geçirdiğini söyleyen Bakan Tekin, “Çocuklarımızın dersliklere cep telefonu sokmamalarını, sokmayacak şekilde tedbirlerin alınmasını arzu ediyoruz. Bunu da genelgemizde zikretmiş olduk” dedi.

  OBEZİTE VE DİJİTAL BAĞIMLILIĞIN ÖNLENMESİ

Pazartesi günü itibariyle 81 ilin valiliğine gönderdikleri bir genelgenin detaylarını da aktaran Bakan Tekin, “Eğitim ve öğretim sürecine hazırlık dönemine ilişkin genelgeden hareketle genel anlamda Türkiye’deki eğitim ve öğretim sürecini ilgilendireceğine inandığım birkaç hususun da altını çizmek istiyorum. Bunlardan bir tanesi şu, obezite ve dijital bağımlılık şu anda çağımızın önemli problemlerinden bir tanesi. Biz bu gönderdiğimiz genelgede valilerimizden, il milli eğitim müdürlerimizden ve öğretmenlerimizden bir ricamız var. O da şu, okul bahçelerimizin lütfen öğrencilerimizin hem dijital bağımlılıklarının azaltılacağı, hem gündelik aktivitelerini yapabilecekleri oyun alanlarına, bu oyunların bizim geleneklerimiz, göreneklerimiz, kültürel mirasımıza yansıtacak oyunlarla bezenmiş bir şekilde okul bahçelerimizin etkili bir şekilde kullanılmasını arzu ediyoruz. Bunun için bakanlık merkez teşkilatından destek talepleri olan okullarımıza destekler vereceğiz. Arzumuz çocuklarımızın hem sağlıklı bir ortamda eğitim ve öğretim alması, hem bedensel sağlıklarını düzgün bir şekilde gerçekleştirebilmiş olmamız, hem de dijital bağımlılıkta çocuklarımızın teneffüste elektrik ortamlardaki kendi ruhsal ve zihinsel sağlıklarını sıkıntıya sokabilecek olan bağımlılıklarından bir nebze de olsun kurtulabilmiş olmalarını istiyoruz” dedi

ÖĞRENCİLERİN SINIFLARA TELEFONLA GİRMELERİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Çocukların okulda cep telefonuyla çok zaman geçirdiğini söyleyen Bakan Tekin, “Bir diğer husus çocuklarımızın okullarda GSM cihazları, cep telefonlarıyla çok fazla vakit geçirdiklerinden hareketle önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında bunu zorunlu kılmamakla beraber bunun teşvik edilmesini arzu ediyoruz. Çocuklarımızın dersliklere cep telefonu sokmamalarını, sokmayacak şekilde tedbirlerin alınmasını arzu ediyoruz. Bunu da genelgemizde zikretmiş olduk” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 İBRAHİM TIĞ ESKİŞEHİR’DE OKURLARIYLA BULUŞACAK
İBRAHİM TIĞ ESKİŞEHİR’DE OKURLARIYLA BULUŞACAK
“SEVGİ YAŞAMDIR” ÇOK YAKINDA OKUR KARŞISINDA
“SEVGİ YAŞAMDIR” ÇOK YAKINDA OKUR KARŞISINDA