Advert
Advert
Advert

"KURUM ÖNÜNE GELMENİZE GEREK YOK"

Zonguldak İŞKUR İl Müdürü Okan Şentürk, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) yapılacak 2000 işçi alımının başvuru süreci hakkında bilgiler verdi.

Bu içerik 318 kez okundu.
Advert

Zonguldak İŞKUR İl Müdürü Okan Şentürk, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) yapılacak 2000 işçi alımının başvuru süreci hakkında bilgiler verdi.  Başvurunun işleyiş sürecini anlatan İŞKUR İl Müdürü Okan Şentürk, başvuru yapacak gençlerin kurum önüne gelmelerine gerek kalmadığını ifade etti.

Okan Şentürk, TTK'ya başvuruların 2021/2 Sayılı yönetmeliğe göre yapılacağını ifade etti. 2019'da TTK'ya yapılan başvurularda İŞKUR Müdürlüğü'nün önünde yığılmalar olduğunu belirten Şentürk, başvurular için Müdürlüğün önüne gelmeye gerek kalmadığını söyledi.

İŞKUR İl Müdürü Okan Şentürk, başvurularla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İŞKUR İl Müdürlüğü olarak  2021 yılında çıkarılan 2 sayılı genelgemize göre kamu kurum ve kuruluşlarına, işçi istihdamıyla ilgili yayınlanan genelgemizde açık ibareler bulunmaktadır. Bu alım buna göre yapılacaktır. Bunlar nasıl olacaktır? Daha önceden yakın tarihte Gençlik Spor Bakanlığı'nın ve Sağlık Bakanlığı'nın alımları da bu kanun genelgesine göre yapılmıştır. 2019 yılında yapılan Türkiye Taşkömürü Kurumu alımlarında kurum önünde yığılmalar olmuştu. Bu yığılmaları engelleyecek genelgemiz; belirtilen tarihte ilan açıldığı tarihe kadar biz bunlarla ilgili kamuoyuna sürekli açıklamalar yapacağız. Bizim vatandaşlarımızdan kurum önüne gelip mağdur olmamalarını, geceden sıraya girmelerine gerek kalmamalarını, teknolojiyi ve kurumun internet sayfalarını az sonra açıklayacağınız şekilde çok iyi değerlendirmelerini, ilanlarımızı da İŞKUR resmi sitemizden de takip etmelerini, bununla ilgili basına sürekli açıklamalar yapacağız. Kendilerini hiçbir şekilde mağdur olmadan işlemlerini yürüttürmelerine yardımcı olacağız. Şimdi kamu kurum ve kuruluşlarına alınacak işçi genelgesinde belirtildiği gibi bu ilan yapıldıktan sonra 5 gün içerisinde ilan süresi var. Bunu kurumun internet, e Şube üzerinden ya da Alo 170 üzerinden 7/24 hiçbir vakit ayrımı olmadan başvurularını yapabilir. Buna başvuru yapan vatandaşımız Türkiye Taşkömürü Kurumu için alım başvurusunu yapan vatandaşımızın kuruma müdürlüğümüze gelmesine herhangi bir gerek kalmamıştır. Bunu zaten açıklamalarımızla kendilerine belirteceğiz. Bu tarihi çok iyi sitemizden takip etmelerini, kendilerine her türlü kurum olarak, müdürlük olarak, personel olarak yardımcı olacağımızı, ancak ALO 170 ve internet sayfamız İşkur gov.tr adresimizi çok iyi kullanmalarını kendilerine rica ediyoruz. Başvuru yapanlara her türlü konuda yardımcı olacağımızı belirtmek isterim."

2021/2 Sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İşçi İstihdamı Hakkındaki Genelgesi şöyle:

(1) Kamu kurum ve kuruluş!arının işgücü taleplerine başvuracak adayların taleplerin Kurum internet sayfasında ilan edildiği tarihten itibaren 5 gün içinde öncelikle Kurum intemet sayfası e-șube üzerinden ya da ALO 170 iletişim hattı üzerinden başvuru yapmalan gerekmektedir. Zorunlu hallerde Kurum birimi eya hizmet noktasına gelerek başvuru yapılabilir. Son müracaat tarihi tatil gününe rastladığında başvuru tarihi takip eden ilk işs günü sonuna kadar uzatılır.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ