Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

"GARİBANA HEP Mİ KEDER!"

Zonguldak’ın kaderi haline gelen ve bugüne dek yüzlerce canın kaybedildiği madenlerle ilgili binlerce vatandaş sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdi.

Bu içerik 460 kez okundu.
Advert

Zonguldak’ın kaderi haline gelen ve bugüne dek yüzlerce canın kaybedildiği madenlerle ilgili binlerce vatandaş sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdi.

  Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü’nde saat 13.45’te meydana gelen göçükte 1 kişi hayatını kaybetti. Açıklanan verilere göre ise 6 işçi yaralandı. Olayın ardından binlerce vatandaş sosyal medya hesaplarından Zonguldak hastagi ile paylaşımlarda bulunarak adeta isyan etti. Bunun yanı sıra bazı vatandaşlar ise, göçükte hayatını kaybeden Ramazan Yıldırım’ın yakınlarına başsağlığı dilediler.

  Yapılan bazı paylaşımlar şu şekilde:

“#Zonguldak Ereğli  de meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden kardeşimizin sevenlerine sabır, kendisine rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Onlarla en son Hatay da birlikteydik. Hakkini helal etsin bize, bizimde varsa helal hoş olsun”

“#Zonguldak Ereğli'deki maden ocağında meydana gelen göçük nedeniyle hayatını kaybeden işçimize Allahtan rahmet diliyorum. Yaralanan 6 maden işçimizin ise bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum. Geçmiş olsun....”

“Allahım #zonguldak ta göçük altında kalan madencilerimize yardım et. Onlara güç kuvvet ver. İnşallah hepsi sağ salim kurtulur, ailelerine çocuklarına kavuşur inşallah.(amin)”

“Şimdi hem iktidar hem sözde muhalefet bir başsağlığı mesajı yayınlar madenci ailelerine.  Sonra kaçak madeni olan siyasilere göz yumup madenlerde denetimsiz torpilli çalıştırmaya devam ederler. Ülkede samimiyetine inanılacak tek bir kurum Kal-ma-dı.”

“Bir gün de bu ülkede gözyaşı dökülmesin çok mu "ZOR"... Rabbim sâlih kullarının hürmetine yardımcınız olsun.”

“Bu kaçıncı Allah aşkina Neden yaşananlardan ders alınmaz neden Rabbim hepsini ordan sağ salim çıkarsın. Somadan ders alınmamış..”

“Asla akıllanmıyoruz,asla önlem almıyoruz,asla kendimizi geliştirmiyoruz. #zonguldak”

“Yine mi kader? Garibana hep mi keder? #zonguldak”

“Zonguldak'lı madencilerin 6 Şubat depremindeki mücadelesine dünya hayran kaldı ve takdir etti.

Şimdi onlar göçük altında; biz depremzedelerin duaları onlarla. Rabbim yar ve yardımcınız olsun, sizleri sevdiklerinize ve bize bağışlasın inşallah”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
TRT REPERTUVARINDA ZONGULDAK’IN 16 TÜRKÜSÜ OLDU
TRT REPERTUVARINDA ZONGULDAK’IN 16 TÜRKÜSÜ OLDU