Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

"SİSTEMİ 11 RAKAM DIŞINDA RAKAM KABUL ETMİYOR"

Zonguldak Çalışma ve İşkur İl Müdürü Okan Şentürk, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) alınacak 2000 işçi başvuruları ile ilgili bilgilendirme açıklaması yaptı.

Bu içerik 428 kez okundu.
Advert

Zonguldak Çalışma ve İşkur İl Müdürü Okan Şentürk, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) alınacak 2000 işçi başvuruları ile ilgili bilgilendirme açıklaması yaptı.

İşçi adaylarının Alo 170 ve İŞKUR internet üzerinden başvuru yapabileceklerini belirten Okan Şentürk "Kuruma gelmelerine gerek yok" dedi. Son günlerde başvuru şartları tartışılırken 'T.C vatandaşı olmak'  şartı ile ilgili konuşan İşkur İl Müdürü Okan Şentürk "İŞKUR' da başvuru sistemi 11 rakam dışında rakam kabul etmiyor" dedi. İşkur İl Müdürü Şentürk, TTK'ya başvuru ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü ve ona bağlı iş yerlerinin yeraltı iş yerlerinde 4857 Sayılı İş Kanunu'nun tabii daimi işçi statüsünde; pano, ayak-üretim işçiliği sanatında çalıştırılmak üzere 9 Ağustos 2009 tarihli ve 27314 sayılı resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre işçi alımı yapılacak. Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak usul ve esaslar hakkında yönetmelik hükümlerine göre; Zonguldak, Bartın ve Karabük İş Kurumu vasıtası ile başvuranlar arasından noter tarafından yapılacak olan elektronik kura çekimi ile tespit edilecek. Zonguldak'a 1500, Bartın'a 400, Yenice ilçesine 100 olmak üzere gruplu toplam 2000 pano ayak üretim işçisi alınacak. Başvuracak adaylarda aranılacak şartlar başvuru tarihinin son günü itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak, En az ilkokul mezunu olmak ve başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla 32 yaşından gün almamış olmak.

Zonguldak, Bartın ve Karabük Çalışma ve İşkur İl Müdürlüklerince 25 Eylül 2023 tarihinde başlayacak olan 5 günlük işçi alım ilanı süresi içinde şartları haiz olan adaylar, adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde kayıtlı olan adrese göre Zonguldak, Bartın ve Karabük İşkur İl Müdürlüklerine müracaat edecekler.

Başvurular Alo 170 üzerinden 7/24 yapılabilecek. İŞKUR şubesi ya da e-devlet üzerinden başvuru yapılabilecek. Başvuru yapacak o vatandaşlarımızın kurumumuza gelmesine gerek yok.

Başvuru süresinde sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza İşkur İl Müdürlüğü ve İŞKUR Ereğli Müdürlüğü olarak yardımcı olacağımızı buradan belirtmek isterim.

Türkiye İş Kurumu'nun kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınma yönetmeliğindeki en önemli esas Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. Kriter zaten T.C vatandaşı olma kriteridir. Başvurular 11 rakamlı T.C.'ye uyarlıdır. Dolayısıyla yabancı uyruklu vatandaşların buraya başvuru yapma hakları yoktur."

 

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
DEVREK BİLSEM'DEN MÜTHİŞ KONSER
  19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU