Advert
Advert
Advert

CUMHURİYET GAZETESİ ARŞİVİNDE “DEVREK HABERLERİ”-3

CUMHURİYET GAZETESİ ARŞİVİNDE “DEVREK HABERLERİ”-3
Bu içerik 830 kez okundu.
Advert

İBRAHİM TIĞ

 

KAÇAN BİR MAHKUM YAKALANDI

Zonguldak, 11 (Telefonla) Bir müddet önce Devrek cezaevinden şehrimiz cezaevine nakledilen Devrek kazanın Tellioğlu köyünden Hakkı Çolpan, dün akşam cezaevin den atlamak suretile kaçmıştır.

Daha evvel Eskipazar, Mudanya ve muhtelif askerî cezaevlerinden birkaç def’a firar etmiş bulunan Hakkı Çolpanın takibine çıkan jandarma ekibi mahkumu köyünde yakalamıştır. Sanık tavuk yüzünden bir adamın başını taşla parçalamıştı.

Cumhuriyet, 12 Mart 1955

*

DEVREKTE FECİ CİNAYET

Bartın, 24 (Telefonla) Bugün Devrek kazasında feci bir cinayet işlenmiş ve kıskançlıktan karısı Huriye’yi sopa ile dövüp öldüren ve bu ölüme intihar suçu vererek samanlığa asan Muharrem Kopla yakalanıp tevkif edilmiştir.

Cumhuriyet, 25 Temmuz 1959

*

DEVREK’TE BİR EVE DİNAMİT ATILDI.

Zonguldak, 22 (Telefonla) Devrekte nakliyat müteahitliği yapan Ata Özkan’ın evinin kapısına geceleyin meçhul kimseler tarafından dinamit atılmıştır. Bina hasara uğramış. Can kaybı olmamıştır. İlgililer tahkikata devam etmektedir.

Cumhuriyet 23 Şubat 1960

*

DEVREK KERESTE FABRİKASI YANIYOR

Devrek 8 (Telefonla) Bu gece saat 22 de ilçemizdeki Orman işletmesine ait kereste fabrikasında henüz tesbit edilemiyen bir sebepten yangın çıkmıştır. Fabrikanın yanındaki depoya da sirayet eden ateş kısa zamanda genişleyerek tehlikeli bir hal almıştır. Zonguldak itfaiyesi yardıma gelmiştir. Yangın saat 24 te devam etmekteydi.

Cumhuriyet, 9 Ağustos 1961

*

DEVREK, ÂMİRSİZ İDARE EDİLİYOR

   

Zonguldak, 22 (Telefonla) Uzun bir süreden beri Devrek ilçesinde Kaymakam Jandarma Kumandanı, Hükümet Tabibi ve Askerlik Şubesi başkanı bulunmamaktadır.

Bir ilçede bu kadar mühim makamlara uzun müddettir tayin yapılmaması işleri aksatmaktadır.

Cumhuriyet, 23 Ocak 1962

*

BAKIR MADENİ BULUNDU

Devrek ilçesinin Adatepe köyünde yapılan araştırmalar neticesinde zengin bir bakır madeni bulunmuş ve bir kolektif şirket tarafından çalıştırılmasına başlanılmıştır.

Cumhuriyet, 19 Haziran 1962

*

İKİ MAHKUM KAÇTI

Devrek ceza evinden iki mahkum kaçmıştır. Kız kaçırmaya teşebbüsten mahkum olan Hayrullah Kabakçı ile İrfan Karanlık adlarındaki mahkumlar.

Cezaevinin arka bölümündeki pencere demirini bükmek suretiyle firar etmişlerdir.

Jandarma, kaçan mahkumları aramaktadır.

Cumhuriyet, 13 Eylül 1966

*

BİR MÜHENDİS İKİ KİŞİYİ ÖLDÜRDÜKTAN SONRA İNTİHAR ETTİ

  

Devrek Orman İşletmesi Beldibi Bölge Şefi Yüksek Mühendis Cemal Taşkın, sevdiği Gönül Atilla adlı kızla evlenmesine izin vermeyen kızın annesi Nabahat Atillayı ve kızın arkadaşı Bedia Karaçelebiyi tabanca ile vurarak öldürdükten sonra intihar etmiştir.

Cumhuriyet, 26 Ağustos 1968

*

BEŞİKTAŞ KATİLİ YAKALANDI

Beşiktaş cinayetinin katili, İkinci cinayeti işledi ve teslim oldu Beşiktaş'ta, üç gün önce öldürülen Kadriye Karaçelebi'nin kaatili Özdemır İncirci, polis tarafından Devrek’te yakalandı.

Cumhuriyet, 20 Aralık 1968

*

DEVREKTE TRAFİK KAZASI: 14 ÖLÜ 26 YARALI

Bartın İstanbul seferini yapmakta olan 34 HP 369 plakalı otobüs Devrek ilçesine 12 kilometre mesafedeki bir uçuruma yuvarlanmıştır. 14 kişi ölmüş 26 kişide ağır ve hafif yaralanmıştır. Ölü ve yaralıların kimlikleri henüz belli olmamıştır.

Cumhuriyet, 16 Mart 1969

*

4 CANA KIYAN KAATİL, DEĞİRMENDE YAKALANDI

     ZONGULDAK- Devrek'in Namazgâh Köyünde kayınpederi, kayınvaldesi, kayınbiraderi ve baldızını öldüren maden isçisi İsmail Kızgın, dün köy yakınındaki bir değirmen içinde Jandarmalar tarafından yakalanmıştır.

     Devrek Jandarma Karakolunda seri cinayetlerini kabul eden İsmail Kızgın, “Onlar bana 12 yıl cehennem azabı yaşattılar. Dişimden tırnağımdan arttırdığım üç kuruşla başımı sokmak için bir kulübe yapmıştım. Onu da elimden alarak beni eve sokmak istemediler. Onların öldüğüne yanmıyorum, geride 4 yavrum kaldı. Çocuklar belimi büküyor” demiştir.

    Sanık tutuklanmıştır.

Cumhuriyet, 28 Temmuz 1969

*

5 ÖLÜ DAHA

   

Dirgine köylülerini taşıyan 67 AP 22 Plakalı kamyonet Devrek’e 10 kilometre mesafede Gerze köyü yöresinde fazla süratten takla atarak uçuruma yuvarlanmış 5 kişi ölmüş 14 kişi de yaralanmıştır. Köylüler kamyonetle Devrek’ten geliyorlardı.

Cumhuriyet, 27 Şubat 1970

-Sürecek-

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ