Advert
Advert
Advert

CUMHURİYET GAZETESİ ARŞİVİNDE “DEVREK HABERLERİ”-5

CUMHURİYET GAZETESİ ARŞİVİNDE “DEVREK HABERLERİ”-5
Bu içerik 918 kez okundu.
Advert

İBRAHİM TIĞ

 

332 ADET SAHTE 500 BİNLİK ELE GEÇİRİLDİ

(Cumhuriyet) Devrek'te 332 adet sahte 500 binlik ele geçirildi.

Devrek Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir merkezinde kuşkulu hareketleriyle dikkat çeken Kadri Baykara (25), Cafer Yakut (36). M. Şenf Altın(31), Van'dan getirdikleri sahte 500 binlikleri şehir merkezinde piyasaya sürerken yakalandılar. Konuyla ilgisi olan 4 kişinin de aranmakta olduğu bildirildi.

Cumhuriyet,8 Mayıs 1995

*

NADİR SARAÇ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Devrek (AA) Devrek ilçesi Beledıye Başkanı Nadİr Saraç, kalp krizi geçirdi. Dün öğleden sonra geldiği Zonguldak'ta kalp krizi geçiren CHP Devrek Belediye Başkanı Nadir Saraç Zonguldak SSK Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. SSK Hastanesi doktorları Nadir Saraç'ın durumunun ciddiyetini koruduğunu ve kimseyle görüşmesine izin verilmediğini, belirtti.

Cumhuriyet, 19 Ağustos 1995

*

ORÜS’TE EYLEM

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde kurulu bulunan ve özelleştirilen Orman Ürünleri Sanayi Fabrikası (ORÜS)’nda çalışan işçilerin eylemi sürüyor. Fabrikanın değerinin altında satılmasına karşı çıkan ve iş güvencesi isteyen işçiler dün aileleriyle birlikte fabrika kapısını kapatarak giriş çıkışı engellediler.

Cumhuriyet, 28 Şubat 1996

*

DEVREK'TE SOYGUN

Devrek (Cumhuriyet) Zonguldak'ın Devrek ilçesinde avukat Kadir Karaçelebi'nin bürosu önceki gece Hüseyin Yılmaz ve Raşit Uzunkavak tarafından soyuldu. Soyguncular çelik kasada bulanan toplam 16 milyar nakit para ve 60 milyar tutarındaki çek ve senetleri alarak kaçtılar. Yapılan operasyonda Uzunkavak yakalanarak gözaltına alınırken Yılmaz'ın yakalanması için operasyonlara devam ediliyor.

Cumhuriyet,14 Nisan 1998

*

SEL YIKTI GEÇTİ

  

Devrek (Cumhuriyet) Batı Karadeniz Bölgesi ve Devrek’te iki gündür aralıksız olarak yağan yağmur, sele dönüştü. Devrek’te köprüler yıkıldı, yollar göçtü. Sel suları şehir merkezine kadar dayandı. Devrek Emniyet Müdürlüğü binası, evler sular altında kaldı. Sel suları önüne kattığı her şeyi alıp götürdü.

Devrek’te hayat felce uğradı.

Cumhuriyet, 22 Mayıs 1998

*

9’UNCU SÜRGÜNE KARŞI DAVAYI YİNE KAZANDI

    Siyasi görüşleri nedeniyle 11 yılda 9 kez sürgün edilen Devrek İlçe Tarım Müdürü Adil Örenli, Zonguldak Bölge İdare Mahkemesine açtığı davayı kazanarak bir kez daha Devrek’teki görevine yeniden dönüyor.

    Örenli daha öncede, Akçakoca, Ordu, Afyon, Ankara, Daday, Bartın, Çaycuma, Ergani ve Hani’ye tayin edilmişti.

Cumhuriyet, 13 Ağustos 2001

*

VE DİĞER HABERLER….

 

-Bitti-

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 İBRAHİM TIĞ ESKİŞEHİR’DE OKURLARIYLA BULUŞACAK
İBRAHİM TIĞ ESKİŞEHİR’DE OKURLARIYLA BULUŞACAK
“SEVGİ YAŞAMDIR” ÇOK YAKINDA OKUR KARŞISINDA
“SEVGİ YAŞAMDIR” ÇOK YAKINDA OKUR KARŞISINDA