Advert
Advert
Advert

KAFANIZDAKİ DÜŞÜNCE NEDİR?

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) Zonguldak'tan 1500 işçi alım kurası tamamlandı. Bunun üzerine, eski İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı ve eski Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, kurada ismi çıkan yabancı vatandaşlar hakkında açıklamalarda b

KAFANIZDAKİ DÜŞÜNCE NEDİR?
Bu içerik 430 kez okundu.
Advert

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) Zonguldak'tan 1500 işçi alım kurası tamamlandı. Bunun üzerine, eski İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı ve eski Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, kurada ismi çıkan yabancı vatandaşlar hakkında açıklamalarda bulundu.

eski İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı ve eski Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, kurada ismi çıkan yabancı vatandaşlar hakkında yaptığı açıklamasında, vatandaşın bir suçu olmadığını, kamuoyunun bu konuda bir önlem almadığını ifade etti. Erkme'nin açıklaması şu şekilde;

 "TTK'da Zonguldak’tan 1500 kişinin işe alımıyla ilgili kuralar tamamlandı. Kurada ismi çıkan ve iş başı yapacak olan arkadaşlarımızı tebrik ediyor, sağlık içinde, kazasız, belasız üretim yapmalarını diliyorum. Hepimiz biliyoruz ki hükümetin önceliği (Zonguldak), (üretim), (işçi alımı) değil. Seçim yılı olmasaydı bu alımları da yaşamayacaktık. Çünkü alım yapılacağının açıklanmasından itibaren emekli olan arkadaşların sayısı ile yeni alım sayısını karşılaştırdığımızda zaten bu açıkça karşımıza çıkıyor. Biz afaki olarak şu kadar işçi alınsın demiyoruz. Ama hazırlıkları tamamlanmış, üretim yapılabilecek yerlerde kaç işçi istihdam edilebiliyorsa o kadar işçi istihdamı sağlansın diyoruz. Böylelikle hem istihdam olsun, hem üretim olsun dolayısıyla Zonguldak ve tabii ki Türkiye kazansın diyoruz. Bölgemizde özel ocaklarda üretim yapan arkadaşlarımızın da hala sorunlarının çözülmeyip devam ettiğini de bu  bakış açısına somut örnek olarak gösterebiliriz.

 Kura çekimi ile ilgili yerel basında özellikle Mısırlı olup, sonradan T.C. vatandaşlığına geçen veya T.C. vatandaşı olmayan kişilerin başvuruları öne çıktı ve bu konuda pek çok kişi ve kurum görüş beyan etti. Müracaat eden kişilere kızmaya hakkımız yok. Özellikle T.C. vatandaşı olan kişiye kızamayız.  Tabii ki arzumuz kendi insanımızın başka bölgelere göç etmeden kendi yöremizde iş bulması, çalışmasıdır. Kızacağımız yer ve  benim dikkat çekmek istediğim nokta ise bunların yanında TTK’nın (dolayısıyla Enerji Bakanlığının) bu alımdaki tavrı olacaktır. Çünkü TTK ‘mu ilana çıkarken özellikle (T.C. vatandaşı olma ibaresini)  başvuru şartnamesine koymamasıdır. Sonradan İŞKUR’un ilanında bu ilave yapılmıştır. Dolayısıyla her zaman tekrarladığım bir soruyu tekrar sormak ve yetkililerden cevap almak istiyorum.

Şöyle ki, siz T.C. vatandaşı olma ibaresini koymayarak TTK’da gelecekte yabancı işçi (özellikle Çin’li) çalıştırmanın kapısını açıp, kamuoyununun yabancıya tepkisini mi ölçmek istediğiniz. Eğer kamuoyu tepki göstermeseydi, yönetmeliği de değiştirip (sizin açınızdan) yabancı işçi çalıştırmanın yani TTK ’nu yabancılara satmanın yolunu mu açacaktınız. Bunun cevabını Zonguldak kamuoyuna gerçekçi olarak verin. Kafanızdaki düşünce nedir? Siz TTK, önümüzdeki dönem yabancılara net olarak satılmayacak, burada bölge insanı çalışacak diye net bir açıklama yapın ama net ve gerçekçi açıklama.

Zonguldak kamuoyu bunu sizden net olarak bekliyor, bizde bekliyoruz. TTK Kurumunun yabancılara satılmasına veya devrine Zonguldak kamuoyunun hassasiyet gösterdiğini ve buna karşı çıkacağını söylüyor ve cevabı bekliyoruz."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ