Advert
Advert
Advert

DEĞİŞİM VURGUSU YAPTI

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) değişim rüzgarı başlatan Grup Başkan vekili Özgür Özel, Zonguldak'a geldi.

DEĞİŞİM VURGUSU YAPTI
Bu içerik 352 kez okundu.
Advert

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) değişim rüzgarı başlatan Grup Başkan vekili Özgür Özel, Zonguldak'a geldi.

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı bayrak açan ve değişim rüzgarı başlatan Özgür Özel ilk olarak CHP Zonguldak İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Özgür Özel, dün gece Zonguldak CHP Üyesi Özgür Has'ın ölümüne çok üzüldüğünü ifade ederek Allah'tan rahmet diledi.

 Özgür Özel, Zonguldak'tan değişim vurgusu yaparak "Yepyeni bir anlayışla yola çıkmazsak bu parti böyle kötü yönetilmeye devam ederse biz çok ağlayacağız" dedi.

İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Özgür Özel, 4-5 Kasım'da yapılacak olan Kurultay için izlenecek yolları anlattılar ve destek istediler.

Basın toplantısı öncesi katılımcılara 'Değişimin yüzyılı, Yüzyılın değişimi' isimli kitapçık dağıtıldı.

 Özgür Özel, il binasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bundan sonrası için artık yanlışları tekrar etmeme, doğru bir yolda yürüme zamanı gelmiştir. Bu konuyla ilgili partimizin genel başkanının kişisel, partimizin de kurumsal olarak bu süreci başlatması ve değişim yenilenme, gençleşme sürecinin önünü açması gerektiğini düşünüyorduk ve bunu söyledik. Burada bir fikir ayrılığımız var. Elbette ki Sayın Genel Başkanımızın da bizim tarafımızda da geçmişte, partide siyaset yapmış, görevler üstlenmiş isimler var. Aradaki fark, genel başkanımızın yanında olan arkadaşlar genel başkanımız devam edecek. Biz devam edeceğiz. Seçimde bir kayıp yok. Sadece kazanamadık. 'Göreceksiniz önümüzdeki dönemde başaracağız' bu şekilde diyorlar. Ve siyaset yapış biçimlerini de gördüğünüz gibi değiştirmiyorlar.

 Örneğin Sayın Genel Başkanımız seçimden beri yine sağcı danışmanlar atıyor. Sağdan gelen danışmanlara diyor. Atamaları zamanı olmadığı için ortaya çıkan eski hatalı birinci Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve son genel başkanımıza hakaret eden bir kadını alelacele ve bunu bir arkadaşına sorarak yaptığını söylüyor. O arkadaşı temmuz ayında ortaya çıkıyor ki o da sağdan gelen birisidir ve hala profilin resminde Recep Tayyip Erdoğan'dır. Devam ediyoruz. Bugünlere geliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir Genel Başkanı geçmişte ittifak yaptığımız bir partinin aktif görevdeki ilçe başkanlarıyla gece yarısında ve bilinmez bir adreste görüşmeye gidiyor. Ve siyasetin ortasına bomba gibi düşüyor. Ve öğreniyoruz ki o görüşmeyi organize edenlerden DEVA Partisi'nden isimlerden bir tanesine de CHP'nin elinde olan bir belediyenin sözü veriliyor. Yani önümüzdeki süreçte benim bir hafta sonraki kurultay için ortaya çıkan DEVA Partisi ziyaretinden elde edeceğim bir fayda o sayede işime yarayacak bir şey yok. Ondan ümit duymam, duysam duysam utanç duyuyorum. Çünkü ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Ama burada görünen partinin iş görüş biçimini, siyaset yapış biçimini terk etmeyip aksine daha da pervasızlaşıyor olmasıdır bu noktadaki sorun. Meseleyi buradan ele alıyoruz. Yoksa zaten her gün yaşananlar bir başka sıkıntı ve bizim kurultay sürecimiz yedi sekiz gün sonra bitecek. Ama on gün sonra pazartesi sabahı yepyeni bir partiye, yepyeni kadrolarla, yepyeni bir anlayışla yola çıkmazsak bu parti böyle kötü yönetilmeye devam ederse biz çok ağlayacağız. Bu partinin ışıkları yine erken kapanacak. Kadın kolları halay çekeceğim diye elinde tuttuğu tülbenti, sirkeli suya basıp yine başına saracak. 'Baş ağrısından başım çatlıyor' diyecek. Bunlar tekrarlanmasın diye yollardayız."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ