Advert
Advert
Advert

VALİ YÜCEL’İN ADI ÇOCUKLARLA YAŞAYACAK

Eski Edirne Valisi, Hemşerimiz Fahri Yücel’in adı ilkokuldan sonra yapımı tamamlanan çocuk parkına da verildi.

VALİ YÜCEL’İN ADI ÇOCUKLARLA YAŞAYACAK
Bu içerik 476 kez okundu.
Advert

-Sercan KAPUSUZ-

  Eski Edirne Valisi, Hemşerimiz Fahri Yücel’in adı ilkokuldan sonra yapımı tamamlanan çocuk parkına da verildi.

     Edirne Valiliği görevindeyken yaşamını yitiren Devrekli hemşerimiz Vali Fahri Yücel’in adı ilkokuldan sonra çocuk parkına da verildi.

      Edirne Belediyesi tarafından, kentin unutulmaz valisi merhum Fahri Yücel'in ismini taşıdığı ilkokulun karşısındaki alana yapılan ve yine Yücel'in isminin verildiği çocuk  parkının açılışına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne il Başkanı Samet Kahraman, Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı İrfan Tasmalı, mahalle sakinleri ve çocuklar katıldı.  

     Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Gürkan, 20 yıl önce Edirne Milli Eğitim Müdür Yardımcısı iken Vali Fahri Yücel ile birlikte çalıştıklarını anlatarak, "20 yıl önce milli eğitim müdür yardımcılığı görevini yaparken, bu okulun inşaatına rahmetli valimiz Fahri Yücel ile başlamıştık. Projesinden yer seçimine, ihalesine, binanın yapılmasına kadar bütün aşamalarında ben vardım. Sonra 2004 yılında valimiz rahmetli olunca bu okula onun ismi verildi, iyi de oldu. Gerçekten Edirne'ye çok ciddi katkıları olan, Edirnelilerin gönlünde unutulmaz izler bırakan, taht kuran, çok değerli bir insandı. Buradan valimiz rahmetli Fahri Yücel'i bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum, ruhu şad olsun. Vali Fahri Yücel İlkokulu Şükrüpaşa Mahallemizin önemli bir ihtiyacını giderdi o dönemde, biz rahmetli valimizle beraber 2001-2002 döneminde Edirne'de 200 derslik yaptık. Onun ardından da uzun yıllar Edirne, ortaöğretim kurumlarına geçiş sınavında üst üste yıllarca Türkiye birincisi oldu. Güzel günlerdi, çocuklarımız için yaptığımız değerli çalışmalardı ve o günlerden bugünlere geldik" dedi.

      Vali Fahri Yücel Kimdir?

      1958 yılında Devrek’te doğan Fahri Yücel, ilk ve orta okulu Devrek’te liseyi de Kabataş Lisesi’nde tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nü bitirdi. Sırasıyla Mudurnu, Devrekani, Aralık, Aşkale ve Yumurtalık Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

      1991-92 yılları arasında ABD'de bulunan Vali Yücel, 1994 yılında Mülkiye Müfettişliği'ne ve aynı yıl Mülkiye Baş Müfettişliği'ne atandı. İçişleri Bakanlığı Strateji Merkezi Başkanı olarak da 2000 yılı Mart-Ağustos aylarında görev yapan Vali Yücel, bir çok birlik ve derneklerde aktif görevlerde bulundu.

      10 Ağustos 2000 tarihinde Edirne Valiliğine atanan Fahri Yücel, görevi başındayken pankreas kanseri teşhisiyle tedavi gördüğü İstanbul Amerikan Hastanesi'nde 13 Ağustos 2004 tarihinde vefat etti.

    Yücel, evli ve 1 kız çocuğu babasıydı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ