Advert
Advert
Advert

BAŞKAN BOZKURT’UN CUMHURİYETİN 100. YILI VE BAYRAM MESAJI

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Cumhuriyetin 100. Yılı ve Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı

BAŞKAN BOZKURT’UN CUMHURİYETİN 100. YILI VE BAYRAM MESAJI
Bu içerik 421 kez okundu.
Advert

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Cumhuriyetin 100. Yılı ve Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Bozkurt, Türkiye'de her demokratın önce cumhuriyetçi olmak zorunda olduğuna dikkat çekerek, “Demokrasi ile cumhuriyet arasında bir çelişki yoktur. Demokrasi ancak laik cumhuriyet temelinde yükselir” dedi.

Cumhuriyet'in 100. yılını gururla, onurla, mutlulukla, ayrıca cumhuriyeti ve kazanımlarını koruma kararlılığıyla kutladıklarını belirten Başkan Bozkurt, 29 Ekim 1923'te feodal devletten ulus devlete, teokratik devletten laik cumhuriyete geçişin temellerinin atıldığını, parçalanmış bir imparatorluğun yıkıntıları arasından devrimci bir dönüşümle saltanat ve hilafet kaldırılarak, egemenliğin kayıtsız koşulsuz ulusa devredildiğini kaydetti.

Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın Başkomutanı Atatürk'ün, Cumhuriyet'in ilanıyla birlikte, “Türkiye'de egemenlik artık ne saltanatta, ne hilafettedir, Türkiye'de egemenlik gök yüzünde değildir, yer yüzündedir, saltanat, hilafet yok, milletin egemenliği var, egemen olan millettir” dediğini hatırlatan Bozkurt, şunları kaydetti:

“100 yıl önce ilan edilen Cumhuriyet müthiş bir dönüşümdür, müthiş bir zihni sıçrayıştır. Bunun tasavvur edilebilmiş olması, tasavvur planında kalmayıp o günkü koşullarda hayata geçirilebilmiş olması, hayata geçirilmekle kalmayıp iç, dış bin bir engele, sabotaja rağmen 100 yıl dimdik ayakta tutulabilmiş olması, büyük bir kararlılığın, laik cumhuriyeti sahiplenmenin sonucudur. Bunun önemini, değerini çok iyi biliyoruz, bilmeyenlere de anlatmaya, kavratmaya çalışıyoruz. Bu anlayışa uygun olarak bilinmelidir ki, Türkiye'de her demokrat önce cumhuriyetçi olmak zorundadır. Demokrasi ile cumhuriyet arasında bir çelişki yoktur. Demokrasi ancak laik cumhuriyet temelinde yükselir. Cumhuriyet'in 100. yılını kutlarken, bize bu büyük mutluluğu yaşatan kurucularımızı, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyeti kuranları, Cumhuriyet devrimini gerçekleştirenleri, şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetne selamlıyor, şükranlarımızı sunuyorum”.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ