Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

2024'TE TEK ZAM OLACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete 2024'te tek zam yapılacağı mesajını verdi.

2024'TE TEK ZAM OLACAK
Bu içerik 671 kez okundu.
Advert

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete 2024'te tek zam yapılacağı mesajını verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, dün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücrete ilişkin önemli mesajlar verdi. Işıkhan, enflasyonu dikkate alarak yapılan zammın, vatandaşları enflasyona ezdirmemek ilkesine dayandığını belirtti.

"Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz" diyen Bakan Işıkhan, asgari ücrette ara zammın gerekli olmayacağına inandıklarını ifade etti. Asgari ücret görüşmelerinin aralık ayında başlayacağını söyleyen Işıkhan, 31 Aralık'ta kararın Resmi Gazete'de yayımlanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, geçen temmuzda yapılan ekstra zammı hatırlatarak, bu yıl da benzer bir yaklaşımın izleneceğini vurguladı.

Bakan Işıkhan, enflasyonun düşeceğine dair iyimser bir tablo çizerek, "Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor çünkü." şeklinde konuştu.

Aralık ayıyla birlikte başlayacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi ve işverenleri temsil eden üyelerin yanı sıra hükümeti temsil eden hakem üyeler de yer alacak. Türk-İş, komisyondaki 5 üyesinin 4'ünün farklı mesleklerden asgari ücretliler olacağını açıkladı. Bu süreç, işsizden çalışana, ev kadınından Bağ-Kur'luya kadar geniş bir kesimi ilgilendiren önemli bir dönemece işaret ediyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
“HER ÖNÜNE GELEN AĞAÇLARIMIZI KESECEK CESARETİ NEREDEN ALIYOR?
“HER ÖNÜNE GELEN AĞAÇLARIMIZI KESECEK CESARETİ NEREDEN ALIYOR? "
 19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.
19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK İSE GELECEK DEMEKTİR.