Advert
Advert
Advert

DİLEK ÖĞRETMEN ZONGULDAK'I TEMSİL ETTİ

‘Yılın Öğretmeni’ seçilen Dilek Çayırlı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara ve İstanbul’da düzenlenen etkinliklerde Zonguldak'ı temsil etti.

DİLEK ÖĞRETMEN ZONGULDAK'I TEMSİL ETTİ
Bu içerik 801 kez okundu.
Advert

  -Sercan KAPUSUZ-

  ‘Yılın Öğretmeni’ seçilen Dilek Çayırlı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara ve İstanbul’da düzenlenen etkinliklerde Zonguldak'ı temsil etti.

   24 Kasım’da, Millet Mekteplerinin açılışının ve Atatürk’ün Başöğretmen olarak kara tahta başına geçişinin 95., Öğretmenler Günü olarak 42.yılını kutladık. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 81 ilde başarı hikâyesi yazan, alanlarında farkındalık yaratan projelere imza atan, öğrencilere rol model olan öğretmenler arasından öğretmenleri Ankara’da ağırladı.

    Zonguldak'ta yılın öğretmeni seçilen Devrek Sabahat - Cemil Ulupınar Fen Lisesi Pansiyonundan Sorumlu Müdür Yardımcısı, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Dilek Çayırlı, 24 Kasım Öğretmenler Gününde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in ev sahipliğinde Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilen törenlerde ilimizdeki yaklaşık 7 bin 292 öğretmen adına şehrimizi temsil etti.

 22 Kasım Öğretemenler Günü'nde Zonguldak'ı temsil etmekten büyük guru duyduğunu dile getiren Dilek Çayırlı; “Cumhuriyetin Yüzyılının Mimarlarından ve Türkiye Yüzyılının Güvencesi öğretmen olarak Cumhuriyetimizin Kurucusu ve Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün kara tahta başına geçtiği 24 Kasım 1928’in 95’inci yılında Zonguldak’ı Ankara’da temsil etmekten büyük gurur duydum” dedi.

    HATIRA ORAMANI ZİYARET EDİLDİ

   Programlarda ilk olarak Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz ile birlikte Ankara Keçiören’de Bakanlık tarafından oluşturulan Öğretmen Hatıra Ormanı ve Şehit Öğretmenler Abidesi’ni ziyaret edildi. Çayırlı, hatıra ormanına Zonguldak'ı temsilen çam fidanı dikti. Program, daha sonra Milli Eğitim Bakanı ve yardımcılarının katıldığı akşam yemeği ile devam etti.

  100 YILI İNŞA EDECEKLER

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’le birlikte Anıtkabir de çelenk sunma törenine katılan temsilci öğretmenler, ayrıca Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın hayatının anlatıldığı ‘Aybüke; Öğretmen Oldum Ben’ filminin galasında hazır bulundu.

   24 Kasım cuma günü, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Anıtkabir'i ziyaret eden 81 il temsilcisi öğretmenler, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından Meclis’te verilen yemeğin ardından Ankara’dan İstanbul’a seyahat eden öğretmenler, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yaptığı "100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler" başlıklı 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı’na katıldı.

  DİLEK ÇAYIRLI KİMDİR?

    Dilek Çayırlı, 2018’den buyana Zonguldak-Devrek Sabahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi'nde 200 öğrenci kapasiteli Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcılığı görevini yürütmekte ve aynı okulda Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersleri ile birlikte Robotik-Programlama-Yapay Zeka konularında kurslar vermektedir.

  Dilek Çayırlı, yetiştirdiği öğrencileri ile Milli Eğitim Bakanlığı uluslararası Robot yarışması da dahil olmak üzere ulusal olarak düzenlenen Robotik yarışmalara hekatlonlara ve üniversitelerin ArGe Proje Pazarlarına her fırsatta katılım sağlamaktadır.

   Çayırlı 2019 yılında Konya Bilim sanat Merkezinde düzenelenen Ulusal Eğitim Robotları Yarışmasında Robotik Takımı ile Türkiye 2.'liğini elde ederek, katıldıkları Çin’in Shanghai şehrinde düzenlenen Dünya Eğitim Robotları Şampiyonası'nda (WER)ülkemizi temsil ettiler.

    Öğrencileri ile katıldığı şampiyonadaki kategorilerden birinde hakemlik de yapan Çayılrı, buradan “En İyi Takım Ödülü” (Best Team Award) alarak döndü.

   Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongreleri dahil,Uluslararası kongre, sempozyum, panel gibi bilimsel toplantılarda sunularak, programda yer alan özet metin olarak yayımlanan 5 bildirisi ve 1 makalesi bulunan, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı değişik kurumlar tarafından farklı illerde düzenlenen 60’den fazla seminer ve kurslara katıldı, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 25 kursta Eğitim görevlisi oldu.

   Kalkınma Ajansı tarafından hibe alan projeleri, Robotik-Kodlama projelerinde koordinatörlük yapması, TÜBİTAK Araştırma Proje Yarışmalarında danışmanlık dahil alanında üstün başarı göstermesi nedeniyle bakanlık, valilik, kaymakamlıklar tarafından verilen toplam 10 Ödülü bulunmaktadır.

    Çaycuma Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü'nde çalıştığı dönemde yazdığı ve koordine ettiği, BAKKA tarafından hibe almaya hak kazanarak desteklenen “Kadınlarımızın Elinde Pelemet Bezi Engel Tanımaksızın Hayat Buluyor” Projesi ile Çayırlı, kurumuna dokuma atölyesi ve bilgisayarlı nakış atölyesi kurulmasını, araların da engelli bireylerin de bulunduğu 200’den fazla Çaycumalı kadınların dokuma yapmayı öğrenmelerini ve dokunan kumaşlara yapılan bilgisayarlı nakışlama ile elde edilen ürünler ile aile bütçelerine katkı sunmalarını sağladı.

   Yine BAKKA tarafından desteklenen ve eğitim koordinatörlüğünü yaptığı “Simülatör ve Robot Eğitim Sistemi ile Yeni Eğitim Laboratuvarı Kurulması Projesi” ile okuluna Robotik Kodlama atölyesi kurulması sağlandı ve kurulan atölyede ilimizde görev yapan 100’den fazla öğretmene ve öğrencilerine eğitimler düzenlendi.

   Yetiştirdiği Robotik Takımının yarışmalara ve proje pazarlarına katılırken giydikleri t-shirtler Dilek Öğretmen tarafından tasarlanmış olup Türk Patent ve Marka Kurumundan tescillidir.

  Son olarak Zonguldak'ta yılın öğretmeni olarak seçilen Dilek Çayırlı,Devrek'in gururu olmayı sürdürüyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ