Advert
Advert
Advert

"ÜRETİME BAŞLAMASINI İSTİYORUZ"

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Türk-İş'in 24'üncü Olağan Genel Kurulu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bu içerik 369 kez okundu.
Advert

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Türk-İş'in 24. Olağan Genel Kurulu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hattat Enerji'nin geçtiğimiz günlerde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra B Sahasında kömür üretimine başlayacağı yönündeki açıklamalarını değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu "İnşallah bunlar bu saatten sonra söylemlerden artık icraatlara, fiiliyatta geçme dönemini başlatmış olur" dedi.

HATTAT Holding'in 'üretime başlayacağız, istihdamı arttıracağız' şeklindeki sözlerini değerlendiren GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu "Biz Genel Maden İşleri Sendikası olarak geçmişten günümüze hep şunu söyledik; ülkede kim bir kişi istihdam ediyorsa, kim üretim yapıyorsa, kim bir kürek kömür çıkarıyorsa yanındayız, destekçisiyiz. Biz  2005 yılında özel sektöre taşkömürü üretimi için devletin sağlamış olduğu geniş imkanlardan bugüne kadar hep aynı şey söyledik üretim ve istihdam bizi mutlu eder. Hattat Holding tabii ki o bölgede yüksek yatırımlar yapmış bir firma bir yatırımcı bir firma ve bu açıklamayı duymak bizim için son derece güzel. Zaten beklediğimiz, istediğimiz, söylediğimiz hep buydu. Umudumuz hep bunlara yönelikti.  İnşallah kısa zamanda bu söylemlerin icraata geçmesi için biz de umutla bekliyoruz. İnşallah bunlar bu saatten sonra söylemlerden artık icraatlara, fiiliyatta geçme dönemini başlatmış olur. Biz de umutla vaat edilen bu gelişmelerin gerçekleşmesi için bekliyoruz. Bekleyeceğiz ve süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Biz de her zaman üretim yapan firmaların üretim yapanların istihdam sağlayanların, ülkemizde bir çivi çakanların her zaman olduğu gibi bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğimizi beyan etmek isterim" dedi.

30 Kasım Cuma günü yapılacak olan Türk İş Genel Kurulu ile ilgili açıklama yapan Mutlu şunları söyledi: "Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Türk iş'mizin yarın Allah nasip ederse kongresi başlayacak. Orada Ergün Atalay Başkanımızın önderliğinde bugüne kadar Türk-İş işçi sınıfı için emek mücadelesi nasıl sergilediyse aynı şekilde inanıyoruz ki bundan sonraki seçimden sonra da oluşacak olan yönetime inancımız güvencimiz tam olarak mücadelemize işçi sınıfı için Türkiye için Türkiye çalışanları emekçileri tarımcıları ,işsizleri için bütün kesimler için mücadele etmeye devam edeceğiz. İnşallah ülkemizde ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Şimdiden Genel Maden İşçileri Sendikası olarak bizim Türk İş kongresinde oy kullanacak delege sayımız 6'ncı Allah nasip ederse 6 delegemizle oy kullanacağız. Bize gelen bilgiler tek listeye gideceğini gösteriyor. Dediğimiz gibi Türkiye için Türkiye işçi sınıfı için son derece öneme sahip olan ve çok üstün mücadelelere imza atmış olan Sayın Genel Başkanımız önderliğinde orada işçi sınıfına yakışır bir kongre gerçekleştirecek diye umut ediyoruz."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ