Advert
Advert
Advert

DEVREK'TE 6 BİN 377 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Devrek'te 26 okulda 6 bin 377 öğrenci, 460 öğretmen ve 51 yönetici bugün tatile çıktı.

DEVREK'TE 6 BİN 377 ÖĞRENCİ KARNE ALDI
Bu içerik 535 kez okundu.
Advert

  -Sercan KAPUSUZ-

   2023-2024 eğitim öğretim yılının yarıyıl tatili bugün başladı. Türkiye genelinde resmi ve özel okullarda yaklaşık 20 milyon 481 bin öğrenci ve görevli 1 milyon 178 bin öğretmen bugün tatile çıktı. Devrek'te ise 26 okulda 6 bin 377 öğrenci, 460 öğretmen ve 51 yönetici bugün tatile çıktı.

   2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci döneminin son ders zili bugün Türkiye'deki tüm okullarda olduğu gibi Devrek'tede çaldı. Devrek'te karne heyecanı yaşayan İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri karnelerine kavuştu.  Öğrenciler 5 ay boyunca en iyi ortalamayı yapmak için çaba sarf ettikkleri emeklerinin karşılığını karnelerinde aldıkları notlar ve belgelerle kutladı. Öğrenciler karnelerini öğretmenlerinden teslim aldı.

   Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, Şube Müdürleri Özkan Poyraz ve Oğuz Bölge'de Yazıcık İlkokulu'nda karne törenine katıldı. Kahya öğrencilere karneleriyle birlikte kitap verdi.

   Ercan Kahya karne töreninde yaptığı konuşmasında;  "2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı birinci dönemini bugün tamamlamış bulunuyoruz.  Öğrencilerimizi yarınlara güçlü bir şekilde hazırlayan öğretmenlerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi yarınlara hazırlarken ortaya koyduğunuz özveri, her türlü takdirin üzerindedir. Sizlerin de iyi tatil dönemi geçirmenizi temenni ediyorum. Sağlıklı ve huzurlu bir şekilde dinlenmiş olarak ikinci dönemde tekrar buluşmak ümidiyle. İyi tatiller." dedi.

   Öğrenciler karne sevinci yaşarken velileri de okul önlerinde çocuklarının sevinçlerine ortak oldu. Ayrıca veliler çocuklarının karnelerini e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görüntülenebiliyor. Sisteme giriş yaparak karne notu ve takdir-teşekkür bilgilerini sorgulayabilirsiniz.

   E-OKUL VBS GİRİŞ NASIL YAPILIR?

   E-Okul sistemi ile birlikte dönem notları kolaylıkla görüntülenebilmektedir. Öğrenciler ve velilerin yakından takip ettiği e-Okul sistemine giriş https://eokulyd.meb.gov.tr/ üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu sayfada iki giriş ekranı yer alıyor. Öğrenciler ve velilerin e-Okul sistemini kullanabilmesi için bu iki panelden "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlıklı alana gereli bilgileri girmeleri gerekiyor. Öğrenci T.C. Kimlik Numarası ve öğrenci okul numarası ile birlikte sisteme giriş yapılabiliyor.

   EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ

Yeni eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili, 22 Ocak Pazartesi başlayacak, 2 Şubat Cuma tamamlanacak.

İkinci dönem, 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü sona erecek.

İkinci dönem ara tatili ise 8-12 Nisan arasında yapılacak.

2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül'de başlayacak.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ