Reklamı Geç
Advert
Advert
Advert
Advert

BAŞKAN BOZKURT 263 MADEN ŞEHİDİNİ ANDI

Başkan Bozkurt, 3 Mart 1992'de Kozlu’da meydana gelen grizu faciasında yaşamını yitiren 263 maden işçisini andı.

BAŞKAN BOZKURT 263 MADEN ŞEHİDİNİ ANDI
Bu içerik 466 kez okundu.
Advert

 

    Sercan Kapusuz

    Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, 3 Mart 1992'de Kozlu’da meydana gelen grizu faciasında yaşamını yitiren 263 maden işçisini andı.

    Başkan Bozkurt, Kozlu’daki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)’na ait maden ocağında meydana gelen ve 263 maden işçisinin yaşamı yitirdiği grizu faciasının 31. Yıldönümünde bir mesaj yayınladı.

     Mesajında, 3 Mart 1992 tarihinde meydana gelen grizu faciasının bölgenin en büyük maden faciası olduğunu ifade eden Başkan Çetin Bozkurt, “Madencilik, dünyada en zor ve meşakkatli bir meslektir. Bu mesleği yapan madencilerimiz, geçimlerini kazanmaya ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için çok zor koşullar altında her gün yerin yüzlerce metre altında alınlarının teriyle çalışıyorlar. Madencilerimiz yine zor şartlar altında bu görevlerini yaparken, 3 Mart 1992 tarihinde TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında grizu patlaması meydana gelmiş ve 263 madencimiz yaşamını yitirmişti. İlimizde meydana gelen bu grizu patlaması kömür maden ocaklarının en acı ve en büyük faciasıdır. Bu elim kazada hayatını kaybeden maden şehitlerimize ve bu güne kadar ülkemizin diğer maden ocaklarında hayatını kaybeden tüm maden şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum” dedi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
  19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
ŞEHİT ANNELERİ UNUTULMADI
ŞEHİT ANNELERİ UNUTULMADI