Advert
Advert
Advert

PUSULA HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Avukat Mithat Yüksel, Pusula Gazetesi hakkında Devrek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu

PUSULA HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Bu içerik 1769 kez okundu.
Advert

Avukat Mithat Yüksel, Pusula Gazetesi hakkında Devrek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu

   Avukat Mithat Yüksel, Pusula Gazetesi'nde müvekkilleri N.A ve R.B hakkında yazılan; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Türk Ceza Kanunu 136 ve 137 maddeleri çerçevesinde suç teşkil eden haber için Devrek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

   Avukat Mithat Yüksel'in Devrek Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Pusula Gazetesi'nde yer alan 'Otopark paraları gassalda toplanmış' başlıklı internet haberinde müvekkilleri N.A ve R.B'nin adı, soyadı, TC kimlik numaraları, soruşturmanın gizliliği çerçevesinde kaymakamlıkça alınan ifadelerinin birebir soru ve cevapları şeklinde açıklanmış olması; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Türk Ceza Kanunu 136 ve 137 maddeleri çerçevesinde suç teşkil ettiği savunuldu. Avukat Yüksel, yaptığı yazılı açıklamada,

   "22.03.2024 tarihinde Pusula Gazatesinde yayınlanan 'Otopark paraları gassalda toplanmış: Paraları başkanlara teslim ediyorum. Devrek Belediyespor içim kayıt dışı tahsil edilen tüm paranın Devrek Belediyesi itfaiye müdürlüğünde gassal olarak çalışan R.B’de toplandığı ortaya çıktı.' başlıklı internet haberinde müvekkillerimin adı, soyadı, TC kimlik numaraları, soruşturmanın gizliliği çerçevesinde kaymakamlıkça alınan ifadelerinin birebir soru ve cevapları şeklinde açıklanmış olması; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Türk Ceza Kanunu 136 ve 137 maddeleri çerçevesinde suç teşkil etmektedir. Müvekkillerim adına 25.03.2024 tarihinde Devrek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

   Ayrıca Facebook 'Devrek Araf' sayfası ve Devrek Kaymakamlığı soruşturma memurları hakkında da aynı kanunlar çerçevesinde suç duyurusunda bulunulmuştur. Müvekkillerim N.A ve R.B’nin kişisel verilerini kullanmak, suç zannı altında bırakmak ve basın yoluyla bunu geniş kitlelere yayarak müvekkillerim üzerinde manevi olarak yıpranmaya sebep olmaları sebebiyle savcılık işlemleri sonrası gerekli hukuki yollara vekaleten başvurulacağını basın yoluyla duyuruyorum." dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR