Advert
Advert
Advert

SEÇİMİN KADERİ EMEKLİLERİN ELİNDE

AKP Hükümetinin açlığa mahkum ettiği emekliler seçimin kaderini belirleyecek.

  SEÇİMİN KADERİ EMEKLİLERİN ELİNDE
Bu içerik 509 kez okundu.
Advert

  -Sercan KAPUSUZ-

  AKP Hükümetinin açlığa mahkum ettiği emekliler seçimin kaderini belirleyecek.

     31 Mart seçimlerinde kayıtlı seçmen sayısı 61,4 milyon. Emekli sayısı ise 16 milyon. Buna göre seçmenlerin yüzde 26’sı emeklilerden oluşuyor. Maaşların açlık sınırının bile çok altında kalmasıyla emekliler geçim sıkıntısı yaşıyor.

     Emeklilerin geçim sıkıntı neredeyse her gün gündemde. Emekliler 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde ilave zam beklentisine girdi ancak umduklarını bulamadılar.

     Yeni yılda en düşük emekli maaşı 10 bin, açlık sınırı ise 20 bin lirayı aştı. Yoksulluk sınırı ise 58 bin liraya dayandı. Emeklilerin 31 Mart seçim sonuçlarına etkisi merakla bekleniyor. Çünkü Türkiye’de 4 seçmenden birisi emekli.

     Yerel seçim kampanyalarında muhalefet partilerinin en çok gündeme getirdiği konuların başında emekli maaşları ve emeklilerin geçim sıkıntısı geliyor. O kadar ki Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum “Cumhuriyet Halk Partili belediye bu seçimi aldığında emekli maaşı mı artacak?” yorumu yaptı.

CHP LİDERİ ÖZEL: EMEKLİMİZ AÇLIĞA MAHKUM EDİLDİ

     Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını isteyerek; “Emeklilerimiz yine açlığa mahkum edildi. Açıklanan %5 ilave zam son derece yetersizdir. En düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesine çıkartılmalı, emeklilerimizin haklı talepleri karşılanmalıdır” dedi.

SEÇİMİN KADERİNİ EMEKLİMİZ BELİRLEYECEK

   Devrek belediye Başkanı Çetin Bozkurt her zaman emeklilerin yanında olduklarını belirterek, “Emeklilerimizin yaşamlarını daha rahat ve huzurlu ortamda sürdürebilmeleri için belediye olarak elimizden gelen çabayı gösteriyoruz”dedi

    Başkan Bozkurt, “Emeklilerimiz geçinemiyor, barınamıyor, çarşıya pazara çıkamıyor. Emeklilerimizi aç bıraktılar, açıkta bıraktılar. En düşük emekli aylığını asgari ücrete eşitlemeleri gerekir. seyyanen zamları verilmelidir. Kirada oturan emeklilere kira yardımı yapılmalıdır. Emeklimizi kuru soğana muhtaç ettiler. Fırsat Pazar günü emeklilerimizin elinde. Ülkemizdeki seçimin kaderini onlar belirleyecek” ifadelerini kullandı.

DEVREK’TE 20 BİNİN ÜZERİNDE EMEKLİ VAR

     Devrek’te 20 binin üzerinde emekli var. Devrek’in genel nüfusu 57 bin 562 iken emekli sayısı ise 20 bin 364.  Bu da Devrek’in nüfusunun yüzde 36’sına tekabül ediyor.

     Öteyandan, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak açıkladı. 18 yaşını dolduran 1 milyon 32 bin 610 kişi, bu seçimde ilk kez oy kullanacak. 28 Mayıs 2023'te yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde, yurt içindeki seçmen sayısı 60 milyon 771 bin 236 olarak belirlenmişti. Böylece 28 Mayıs seçimlerine göre 31 Mart’ta seçmen sayısı 671 bin arttı.

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ