Advert
Advert
Advert

"23 NİSAN BİZİM İÇİN ÖYLESİNE BİR TARİH DEĞİLDİR"

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.

Bu içerik 459 kez okundu.
Advert

    -Sercan KAPUSUZ-

   Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.

    Devrek'te, TBMM'nin açılışında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" coşkusu yaşandı.

   İlk tören Devrek Kaymakamlık binası önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başladı. Devrek İlçe Mili Eğitim Müdürü Ercan Kahya tarafından çelenk Atatürk Anıtı önüne bırakıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.

   Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice başta olmak üzere, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Devrek İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emrah Dinar, Cumhuriyet Savcısı Muzaffer Mete Toklu, Devrek İlçe Emniyet Müdürü Mahir Yücetürk, siyasi parti  ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire ve okul müdürleri, öğrenciler ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" Devrek Şehir Satadyumu'ndaki programla devam etti.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice ve Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar halkın ve öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

   Törenin açılış konuşması olarak Devrek İlçe Mili Eğitim Şube Müdürü Oğuz Bölge tarafından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in kutlama mesajı okundu. Bakan Tekin'in mesajının ardından Atatürk Ortaokulu Müdürü Hayati Masalcı davetlilere hitaben günün önem ve anlamını belirten yaptığı konuşmasında;

  " Nisan ayı, geleceğimizin teminatı olan çocuklar için çok önemli bir aydır. Çünkü "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" dünyada sadece güzel ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ndeki çocuklarımıza armağan edilmiş milli bir bayramdır.

 Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. Yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla, kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. Hepiniz hoş geldiniz.

 Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ve onun "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır" öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'da, Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir dirilişin müjdecisiydi.

 İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı; birlik ve beraberlikti, Milli Mücadeleydi, Kurtuluş Savaşıydı, Ulusal Egemenlikti, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye'mizin aydınlık yarınlarıydı.

  "23 Nisan bizim için öylesine bir tarih değildir. Bir dönüm noktasıdır, esaret zincirleriyle ayakları bağlanmak istenen yaralı aslanın bu esareti kabul etmediğinin, Sabrın sonunun selamet olduğunun en güzel örneğidir. Bir milletin küllerinden doğuşunun cümle aleme ilanıdır 23 Nisan.

 O büyük günün ardından, hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet; birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir.

 Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ülkemizin geleceğinin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir.

Sevgili çocuklar, sevgili gençler; aydınlık geleceğimizin, aydınlık yüzleri; her şeyin en güzeline layık olan sizler;

 Okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, çözümcü eleştirilerde bulunabilen, günceli çağdaş yaklaşımlarla değerlendiren, yenilikçi, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, Milli ve Manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel insani değerleri tam olarak algılamış, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacağınızı aklınızdan çıkarmayın. Bu donanım; sizi, ailenizi, milletimizi, ülkemizi ve insanlığı yüceltecektir. Yeter ki birikimli olmak için çalışın; başarmak için samimi ve gayretli olun. 

   Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal ve mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi, saygı, şükran ve minnetle anıyor; Başta bu günü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum."

   Konuşmaların ardından program öğrencilerin şiir dinletileri, halk oyunları ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü öğrencilerinin spor gösterileriyle devam etti.   

  Gösterilerin ardından ilçede çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ilçe porotokolü tarafından ödülleri verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
ŞEHİR DERGİSİ 166. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ
DEVREKLİ MUHTARLAR BAŞKANINI SEÇTİ