-Sercan KAPUSUZ-
Devrek'te, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Devrek'te 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası Cumhuriyet Alanı'nda yapılan bir dizi etkinlikle kutlandı.
Din görevlilerinin moral ve motivasyonunu artırmak, camilerin önemini topluma anlatmak amacıyla her yıl belirlenen tema çerçevesinde gerçekleştirilen 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 'Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası' olarak belirlendi.Belirlenen tema altında Devrek'te de Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen program ile kutlandı. Bu kapsamda Devrek Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen programa, Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice, Cumhuriyet Başsavcısı Dinçer Altaş, Devrek İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen İbrahim Er, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Hakim Davut Bayer, Devrek İlçe Emniyet Müdürü Nihat Özdemir , sivil toplum kuruluş temsilcileri, kamu kurum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
Açılış konuşmasıyla başlayan program hafız ve mevlithanlar Cengiz Bayraktar, Hafız Alp Çan Çelik, Ferruh Muştuer, Mustafa Alp Hayta'nın Kur’an-ı Kerim ve İlahi tilaveti ile devam etti. Program protokol tarafından hafız ve mevlithanlara verilen plaket ve Devrek bastonu ile sona erdi.