Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar bir mesaj yayınlayarak 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nü kutladı.
Başkan Ulupınar'ın Madenciler Günü kutlama mesajı şöyle;
"Dünya Madenciler Günü, yalnızca madencilik mesleğinin önemini vurgulamakla kalmaz, aynı zamanda maden emekçilerimizin karşılaştığı zorluklara da dikkat çekme fırsatıdır.
Madencilerimiz, yer altının karanlığında alın teri dökerek ülkemizin kalkınmasına büyük katkılar sağlamaktadır. Ancak bu kutsal meslek, beraberinde büyük riskler de getirmektedir. Son yıllarda yaşanan maden faciaları hepimizi derinden üzmüş, kaybettiğimiz canlar unutulmaz yaralar bırakmıştır. Bu vesileyle, maden şehitlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine sabır diliyoruz.
Devrek Belediyesi olarak, iş sağlığı ve güvenliği konusunda daha sıkı önlemler alınmasının gerekliliğini bir kez daha vurguluyoruz. Maden ocaklarımızda işçilerin güvenliğini önceleyen politikaların uygulanması ve madencilik sektöründe standartların yükseltilmesi için çağrıda bulunuyoruz.
Madencilerimizin emeklerinin karşılığını aldığı, güvenli ve insan onuruna yakışır şartlarda çalışabildiği bir sektör hedefiyle dayanışma içinde olmayı sürdüreceğiz. Onların alın teri ve emeği, ülkemizin geleceğini aydınlatan en değerli ışıklardan biridir.
4 Aralık Dünya Madenciler Günü vesilesiyle tüm maden emekçilerimizi selamlıyor, kazasız ve sağlıklı bir çalışma hayatı diliyoruz."