Sercan Kapusuz
Devrek Rüştü Onur Kültür ve Sanat Derneği (ROSAK) Halkoyunları Topluluğu yeni dönem çalışmalarına başlıyor.
Devrek ve bölgemizin halkoyunlarını yıllardır başarıyla ortaya koyan ROSAK Halkoyunları Topluluğu 17 Aralık 2024 tarihinden itibaren çalışmalarına Gençlik Merkezi Salonunda başlayacak.
ROSAK Başkanı Leman Öztürk konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Devrek ve bölgenin kültür, sanat, sosyal ve toplum yaşamının gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini söyledi.
Öztürk açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Devrek ve bölgemizin kültür, sanat, sosyal ve toplum yaşamını yaşatmak, gelecek kuşaklarımıza aktarılmasını sağlamak amacıyla oluşturduğumuz ‘Halkoyunları Topluluğu’muz çalışmalarına çok yakında başlayacaktır. Öncelikle bu alanda derneğimiz bünyesine katılarak bizleri onurlandıran Halkoyunları Topluluğumuzun üyelerine teşekkür ediyoruz. Derneğimize onur verdiler.Sağolsunlar. Halkoyunları Topluluğumuza katılmak isteyen vatandaşlarımızı 17 Aralık 2024 Çarşamba günü akşamı saat 18:00 de Gençlik Merkezi'ne bekliyoruz”