Haber Merkezi
Türkiye savaş halindeki Rusya ve Ukrayna ile Moldova’dan buğday ithalat ederken Devrek’te 13.5 ton buğdayın çürütüldüğü ortaya çıktı.
Sözcü gazetesinde bugün, “13.5 ton buğdayı çürüttüler” başlığıyla yer alan haberde, “Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından İl Özel İdaresi bütçesi kullanılarak yüzde 50 hibe ile çiftçilere dağıtılması gereken Cumhuriyet 75 Tohumluk buğdayın Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Verim’in görev yaptığı dönemde çiftçilere dağıtılmadığı ortaya çıktı. Buğday depolarda çürütüldü” denildi.
Haberde ayrıca, Zonguldak İl Tarım Müdürü Nihat Ağan’ın “Devrek’te görev yapan Rıfat Verim’in sürekli AKP Devrek İlçe Başkanlığına giderek parti müdürü gibi çalıştığını öne sürdü” açıklamasına yer verildi.
Oysa Rıfat Verim, Devrek’te görev yaptığı dönemde basına yaptığı açıklamada, “Devrek’te çiftçilere 23 ton buğday dağıtımı yaptığını” belirtmişti.
Devrekli çiftçilere dağıtılması için Rıfat Verim’in müdürü olduğu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından getirtilen 23 ton Cumhuriyet 75 Tohumluk buğdayın 9.5 tonunun çiftçilere dağıtıldığı, geriye kalan 13.5 tonunun da Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün deposunda bekletilerek çürüdüğü ortaya çıktı.